Cім’я КОВАЛЕВИЧІВ
Рівненщина

Жінка з Рівненщини уже 30 років у декреті

7 січня 2022, 10:20
0
0
Сподобалось?
0

З нагоди Новорічних свят на президентську ялинку для вітань запросили багатьох українців, які відзначилися здобутками. Серед них і найбагатодітніша родина Ковалевичів з Рівненщини. Батьки гордяться дев’ятнадцятьма синами й донечками!

«Вісник+К» відвідував цю сім’ю, коли на світ з’явився найменший, Назарко. Його Світлана Ковалевич з Глинного народила напередодні Водохреща у 2019-му. Днями жінці виповниться 48 років, з яких тридцять вона перебуває у декреті.

– Пам’ятаю кожну мить, як вперше кого брав на руки, що відчував. Бо усі діти довгождані та дорогі, – з гордістю тоді сказав Петро Ковалевич.

Тато був на пологах з дружиною. Лікарі досі згадують, як в останній момент, коли маля ось-ось мало з’явитися на світ, він став біля вікна і щиро молився. А коли почув голосочок синочка, й сам заплакав від радості.

У цій сім’ї майже щомісяця святкують по кілька днів народжень. Якихось особливих забаганок від тата з мамою малеча не вимагає. Коли дивишся, як діти горнуться до батьків, розумієш, що вдома отримують гарне виховання. Усі стараються допомагати одне одному, ніхто ні на кого не свариться, не дорікає.

– Головне – для кожного знайти час не тільки одягнути-взути чи нагодувати, а й пригорнути, поцілувати, усміхнутися, добре слово сказати, – наголошує мама.

І додає: коли народилися перші четверо, було найважче, а як старші попідростали й посипались, як зірочки, менші, стало значно легше. Світлана – справжня берегиня сімейного вогнища, яка змалку старається прищепити кожному синові й донечці найважливіші родинні цінності. Свого чоловіка дуже любить і цінує, називає надійною підтримкою та опорою, справжньою половинкою, дарованою небесами. Найстарші їхні діти вже давно випурхнули з батьківської хати і щедро обдаровують своїх батьків онуками. А ті радіють за них, що теж мають гарні сім’ї.

– Єдине, нам весь час тіснувато, – усміхається Петро Іванович. – Постійно добудовуємо хату.

До речі, село Глинне б’є усі рекорди з народжуваності не лише в Україні, а й у Європі. Тут мало не у кожній хаті є мама-героїня.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися