У Рівному чоловіки представилися терооборонівцями та вимагали у жінки гроші
Рівненщина

У Рівному чоловіки представилися терооборонівцями та вимагали у жінки гроші

30 березня 2022, 18:10
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному кілька чоловіків представились представниками тероборони та поліції і ошукали жінку, погрожуючи кримінальним провадженням за незаконне зберігання наркотиків. 

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції області. 

Ще 19 березня 36-річна рівнянка заявила до поліції, що її ошукали троє невідомих. Один із чоловіків був у військовій формі та представився представником тероборони, інші двоє у цивільному назвались поліцейськими, – розповіли у пресслужбі Нацполіції області.

"Псевдоправоохоронець почав погрожувати, що відкриє кримінальне провадження за незаконне зберігання наркотиків, адже під час обшуку помешкання однозначно "знайдуть". Жінка раніше потрапляла в поле зору правоохоронців за аналогічні правопорушення, тож сприйняла це за правду і злякалася", – розповіла речниця Нацполіції області Марія Юстицька. Псевдополіцейські запевняли, що гроші використають на потреби ЗСУ, "тероборонівець" це підтвердив. За уникнення відповідальності вимагали дві тисячі доларів США. У рівнянки було лише півтори тисячі, які вона позичила у матері, – додала пресофіцерка.

Отримавши гроші, чоловіки залишили помешкання. Те, що це були аферисти, жінка зрозуміла лише через декілька днів.

Правоохоронці знайшли причетних до шахрайства. Ними виявилися рівняни: двоє 33-х та 34-х років. Один із них мав проблеми із законом через незаконний обіг наркотиків. У скоєному вони зізнались, їм готують підозру в шахрайстві, вчиненому групою осіб, – сказала Марія Юстицька. Вона додала: правоохоронці також перевіряють їх на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. Хоча самі вони запевняють, що так вчинили вперше. Максимальне покарання, яке передбачає санкція статті, це ув'язнення на термін до трьох років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися