На Волині засудили патрульного, який зловив прокурора на пʼяному водінні (відео)
Рівненщина

На Волині засудили патрульного, який зловив прокурора на пʼяному водінні (відео)

21 листопада 2022, 18:36
1
0
Сподобалось?
0

Сьогодні Рожищенський районний суд визнав винним поліцейського з Нововолинська Віктора Циплакова у порушенні недоторканості житла та призначив йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Поліцейський з рішенням не згідний та подаватиме апеляцію.

Про це БУГу повідомив Віктор Циплаков.

У вересні 2020 року у Нововолинську патрульні переслідували авто, водій якого проігнорував вимогу про зупинку та проблискові маячки. З’ясувалося, що за кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Він всіляко намагався уникнути відповідальності, втік на подвір’я до тещі, де його й затримали. Зрештою, працівник прокуратури відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратури. А вже через два місяці з’явилася інформація, що Микола Троцюк поновився на посаді. Натомість одному з поліцейських Віктору Циплакову, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

Суд першої інстанції визнав поліцейського, який виконував свій обов’язок, винним у порушенні недоторканості житла, коли він затримуючи нетверезого прокурора, зайшов за ним слідом за огорожу.

Потерпіла сторона – теща та тесть Троцюка та сам прокурор у суд не з’явилися.

Підтримати поліцейського на суд прийшов депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч. Він зазначив, що неприпустимою є ситуація, коли правоохоронець, який слідував закону і зупинив п’яного водія, змушений тепер відповідати перед судом. А прокурор, який їздив п’яним, спокійно зумів поновитися на роботі та ще й отримав зарплату за пропуск. Йдеться про 65 тисяч компенсації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Анонім
    Анонім

    Напишіть хто суддя!?

    22 листопада 2022, 07:42
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися