Дубно відмовилося від газу
Рівненщина

Дубно відмовилося від газу

10 грудня 2022, 14:01
0
0
Сподобалось?
0

У Дубні на Рівненщині, де проживає майже 40 тисяч мешканців, для опалення помешкань містян вперше у цьому опалювальному сезоні використовуватимуть лише альтернативні види палива. Про це повідомив міський голова Василь Антонюк.

– Ми використовуємо тріску, а також пелети, торфобрикети, торфокрихту. Для цього перевели на біопаливо п’ять з восьми котелень міста. Дубну цей проєкт коштував приблизно 25 мільйонів гривень. Враховуючи реальну вартість природного газу, він окупиться через три-чотири роки, – сказав Василь Антонюк у коментарі журналістам.

Мер Дубна розповів, що проєкт був задуманий приблизно чотири роки тому.

– Побачили тенденцію до збільшення вартості газу, зрозуміли, що цінове зростання буде продовжуватися, і почали завчасно вирішувати цю проблему. Ми не думали, що буде війна, а просто готували себе до того, що вартість тисячі кубів газу стане постійною проблемою для бюджету, – пояснив він.

Проте газові комунікації не руйнували на випадок суттєвого зниження температури повітря, наголосив Антонюк. Адже якщо за вікном буде нижче мінус 20–25 градусів, то ефективніше підтримувати режим роботи котелень на блакитному паливі. Місто на 80% забезпечене необхідними генераторами на випадок відсутності електрики.

– Хочемо ще закупити генератори, аби забезпечити себе на 100% і щоб гарантовано були вода та тепло. Завдяки генераторам у нас уже була можливість подавати воду та тепло, коли був блекаут, – зазначив мер Дубна.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися