Діти роблять фото з постаттю Залужного у вантажівці
Рівненщина

Рівненськими школами подорожує музей російсько-української війни на вантажівці

12 лютого 2023, 18:30
0
1
Сподобалось?
1

Нещодавно у місті Рівне волонтери БФ «Відповідальні Українці» запросили всіх бажаючих відвідати незвичайний музей, який облаштували на вантажівці. Він ще й особливий тим, що може… переїжджати в різні населені пункти. Тож ще його називають першим у світі мобільним музеєм російсько-української війни.

Волонтери з БФ «Відповідальні Українці» постійно підтримують зв’язок із бійцями 110-ї, 14-ї та 53-ї бригади. Передають їм різну допомогу, в тому числі й техніку. Нещодавно вирішили назбирати кошти на п’ять повнопривідних вантажівок Star. Вони особливі тим, що можуть перевозити до чотирьох тонн вантажу бездоріжжям. Одну з них перегнали з Польщі. Там вона була обладнана як мобільна пралка, але оскільки нині потреба у такій послузі відпала, то її продали волонтерам.

– Наші майстри вирізали все непотрібне, почистили кузов, і на ньому ми розставили всі експонати, –  розповідає координатор цього фонду Юрій Дюг. –  Все, що бачать відвідувачі, з самої передової нам передали військові. Тут трофейна зброя, амуніція, сухпайки рашистів. В окопах знаходили горілку ЛНР та «путінку». Це точно хвора уява в росіян, щоб так назвати спиртне. Дітям дуже подобається незвичайна фотозона із постаттю Залужного. Залюбки всі там фотографуються. Навіть мами й тати роблять знімки на згадку. Хоча зрозуміло, що дорослим цікавіше розглядати зброю та амуніцію ЗСУ. За короткий час існування нашого музею вже отримали багато схвальних відгуків. «Як тут плекласно!» – так по-дитячому щиро оцінив нашу роботу маленький хлопчик. Ми без проблем можемо поїхати у будь-яку школу Рівненщини, бо не завжди діти з сіл мають можливість дістатися обласного центру.

Ціна вхідного квитка невисока, але так, хоч по крупинці, волонтери збирають кошти на техніку. Бо вже мають чотири потрібних вантажівки, а коли докуплять п’яту, то разом відправлять на передову. Без сумніву, такий незвичний музей швидко завойовує популярність, бо лишень за три дні його роботи вдалося зібрати понад 27 тисяч гривень. Гроші  йдуть на добру справу: технічну підтримку наших захисників.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися