Ірина ГНАТЮК у суді
Рівненщина

Викладачку з Рівненщини, яка застрелила чоловіка й покалічила доньку, визнано осудною

26 лютого 2023, 13:34
0
0
Сподобалось?
0

Справа про жахливе вбивство, що трапилося у вересні 2020 року у Рівненському районі, отримала нове продовження. Доцента одного із рівненських вишів, яка застрелила свого 45-річного чоловіка й намагалася вбити 13-річну доньку, Верховний суд України визнав осудною.

 До цього суди нижчих інстанцій двічі визнавали її неосудною. Понад два роки вона перебувала під суворим наглядом на лікуванні в психлікарні у Хмельницькій області. Але у вересні 2022-го апеляційний суд пом’якшив умови її утримання в закладі і змінив суворий нагляд на звичайний. Батьки загиблого оскаржили це рішення, і справу відправили на розгляд Верховного суду, який і визнав Ірину Гнатюк осудною.

 Як кандидат економічних наук, авторка 45 наукових робіт, любляча мама і дружина перетворилася на холоднокровну вбивцю найрідніших людей? Відповіді на це питання слідство так і не дало. Через кілька днів сім’я мала їхати на відпочинок за кордон. Підсудна теж не пояснила мотивів свого вчинку, лише говорила про якісь голоси, що чула. Але так зазвичай намагаються імітувати божевілля чимало злочинців, щоб уникнути покарання. За версією слідства, жінка вистрілила в голову чоловіка з травматичного пістолета, а потім зайшла у кімнату своєї дочки, яка спала, і вистрілила їй в груди. Однак гільзу прихватило затвором, тому вбивця взяла інший, пневматичний пістолет і ще двічі вистрілила доньці в груди. Після цього вона машиною завезла поранену дитину до своїх батьків, а сама повернулася до будинку і намагалася скоїти самогубство. Після пострілу з пістолета куля застрягла в її голові, тому жінка зробила спробу порізати собі вени. Її поранений чоловік, коли ще був живий, встиг подзвонити своїм батькам, і ті вже викликали поліцію. Поранену  дівчинку вдалося врятувати, і її забрали під свою опіку дідусь з бабусею. У цій справі ще багато питань, на які немає відповіді, бо розглядалася вона в закритому режимі. Нині ж її скеровано на новий розгляд.  Отож, доля підозрюваної має вирішитися вже остаточно. Батьки загиблого чоловіка сподіваються на справедливе покарання вбивці їхнього єдиного сина. Якщо вину Ірини Гнатюк буде доведено, їй може загрожувати довічне ув’язнення.

Олеся ВЕРЕСКОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися