На Рівненщині родичам замкомандира частини платили бойові, хоч вони не були на фронті
Рівненщина

На Рівненщині родичам замкомандира частини платили бойові, хоч вони не були на фронті

21 квітня 2023, 13:07
0
0
Сподобалось?
0

З початку повномасштабного вторгнення Росії керівництво батальйону на Рівненщині систематично преміювали підлеглих, які перебувають у зоні проведення бойових дій. Проте, принаймні двоє військових, щомісячно одержуючи виплати від 30 до 100 тисяч гривень, залишалися на території Рівненської області.

Схему викрили детективи ДБР.

Дев’ять місяців «бойові» у тилу отримували донька та колишня дружина заступника командира частини, які служать у ній. Завдані державі збитки становлять щонайменше мільйон гривень.

20 квітня працівники ДБР провели низку обшуків на території військової частини та за місцем проживання військових, які незаконно одержували доплати. Вилучили бухгалтерську документацію, кадрові документи, банківські картки тощо. Крім того, правоохоронці перевірять законність доплат іншим військовослужбовцям цієї частини. За результатами вивчення вилучених документів, буде прийняте рішення щодо повідомлення певним особам про підозри.

Зловмисникам може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Також, за рішенням суду вони матимуть відшкодувати державі розтрачені кошти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися