АТОвець з протезом з Рівненщини підкорив найвищу вершину України
Рівненщина

АТОвець з протезом з Рівненщини підкорив найвищу вершину України

9 вересня 2018, 19:30
1
0
Сподобалось?
0

Андрій Усач родом з Березнівського району Рівненщини втратив ногу під час війни на Сході. Та це не завадило йому здійснити давнє бажання – піднятися на найвищу гору України. Про це повідомляє телеканал Рівне1, – пише Рівне медіа. 

В березні 2014 року Андрій пішов добровольцем до армії, згодом підписав контракт, десантник 80-ї Львівської бригади, водій. 17 липня в Луганському аеропорту терористи обстріляли його підрозділ з «Градів», через це ще 4 доби не було змоги евакуювати поранених.

У фронтових умовах хірург змушено ампутував бійцю ліву ногу, лікував роздроблену ліву руку та осколкові поранення обличчя. Згодом було проведено пластичні операції, протез виготовлено на Львівському протезному заводі.

Травми не змусили Андрія Усача опустити руки. Зокрема, у травні цього року він боровся за право представляти Україну на “Іграх Нескорених”.

А тепер продемонстрував іще раз усій країні – неможливого не існує. Адже попри протез піднявся на Говерлу!

«Дуже вдячний тим хлопцям, які допомагали мені підніматися і фізично і морально. Мені навіть перед ними було соромно сказати: “Ні, стоп! Я далі не піду” Хоча насправді такі думки приходили, бо фізично було дуже важко»- каже Андрій. Разом із Андрієм підкорювали Говерлу й інші ветерани АТО, адже поїздка була організована управлінням соцзахисту Пустомитівського району.

«Цей рік взагалі для мене надзвичайно вдалий, – ділиться Андрій. – Адже зробили нарешті операцію, на яку я довго чекав. По-друге, я потрапив у Національну збірну України, з якою вже в жовтні вирушимо в Австралію на “Ігри нескорених”. По-третє, піднявся на Говерлу. Тобто виконав, що планував. Лишилося реалізувати четвертий задум – перемогти в Австралії».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Леся Богун
    Леся Богун

    Дуже перепрошую , та хочу уточнити деякі деталі у статті про підняття на гору Говерлу Андрія Усача. Цю поіздку організовано соціальним відділом Солонківськоі сільськоі ради обєднаноі територіальноі громади.

    11 грудня 2018, 20:23
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися