Тернопілля

За шкоду лісу штраф сплатять... лісники

25 грудня 2015, 16:32
0
0
Сподобалось?
0

Як повідомили в прокуратурі Тернопільської області, посадовці лісового господарства на Бучаччині не вжили необхідних заходів, відтак пройшла незаконна вирубка лісу. Суд задоволив позов прокуратури щодо відшкодування шкоди, заподіяної Золотопотіцькому лісництву ДП «Бучацьке лісове господарство» за порушення законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Встановлено, що службові особи Золотопотіцького лісництва державного підприємства «Бучацьке лісове господарство» не вжили заходів для забезпечення охорони лісів та допустили на території загальнозоологічних заказників «Савинське» та «Чемерове» пошкодження дерев до ступеня припинення їх росту, а на території лісового урочища «Сновидів» – не попередили незаконну рубку дерев. Як наслідок — навколишньому природному середовищу спричинено шкоду на загальну суму майже 60 тисяч гривень. У зв’язку з цим прокуратура пред’явила до суду позов з вимогою стягнути зі службових осіб підприємства заподіяну державним інтересам шкоду. Рішенням господарського суду Тернопільської області позов прокуратури задоволено.

Загалом у цьому році за позовами прокурорів, пред’явлених в інтересах держави у сфері охорони навколишнього природного середовища, до бюджету відшкодовано майже 3,5 млн. грн.

Джерело: 7 днів


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися