«Накрили» друкарню, яка друкувала… долари з елементами захисту
Тернопілля

«Накрили» друкарню, яка друкувала… долари з елементами захисту

15 липня 2017, 15:47
0
0
Сподобалось?
0

Злочинне угрупування, що спеціалізується на виготовленні та збуті підробок іноземної валюти в особливо великих розмірах, знешкодили на Тернопільщині співробітники підрозділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Високоякісний друк банкнот номіналом 100 та 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах із використанням обладнання одного із поліграфкомбінатів Західної України. Підробки містили чимало загальновідомих захисних елементів, що відображалися навіть під ультрафіолетовим світлом.

Оперативники Тернопільського управління СБУ спільно з поліцією та прокуратурою затримали двох організаторів угрупування під час виготовлення чергової партії підробленої готівки.

Правоохоронці провели 15 обшуків. Вилучено фальшиві банкноти, а також численні знаряддя та витратні матеріали для виробництва: кліше, прозорі плівки із зображеннями банкнот, спеціально підготовлені аркуші паперу із нанесеною розміткою контурів купюр, комп’ютерну техніку тощо.

На станки та обладнання поліграфічного комбінату, що використовувалися фальшивомонетниками, накладено арешт. За попередньою оцінкою фахівців, вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на більше ніж шість мільйонів доларів США.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися