Тарас ХОМУТ
Тернопілля

У 8 років віджимався від підлоги 1800 разів!

29 червня 2018, 15:14
0
0
Сподобалось?
0

Результат маленького українця кращий, ніж у Книзі рекордів Гіннеса

Рідні брати Тарас та Анатолій Хомути з міста Бучач на Тернопільщині відомі на всю Україну. Адже свого часу вони встановили два неймовірні спортивні рекорди: 8-річний Тарас відтиснувся від підлоги 1800 разів, на п’ять літ старший Толик зробив прес 3500 разів! Два дипломи від Книги рекордів України прикрашають стіни спортклубу, тренер якого розгледів у дітях талант.

Займається спортом із садочка

Родина Хомутів дуже цінує спорт «для здоров’я». Батьки прищепили свою любов дітям. Старший син Толик записався у спортзал у молодших класах. А з ним став ходити на тренування і маленький Тарасик.

– Я тоді ще навчався у садочку, – згадує хлопець. – Спочатку, як йшов на заняття з братом, сам тільки дивився. Потім запитав дозволу в тренера Андрія Винниченка, чи можна мені щось робити. Він раніше таких малих дітей не брав. Але мене попросив показати, що можу. Я підтягувався, лазив по канату, віджимався. Тоді тренер погодився працювати і зі мною.

Діти займалися із задоволенням. Бувало, тренер дасть завдання зробити якусь вправу 20 разів, а хлопці, не рахуючи, виконують значно більше повторень. Пан Андрій звернув на це увагу. Він запропонував Тарасу та Толику вдосконалити свої вміння. Старший обрав прес, менший – віджимання від підлоги. Дуже швидко вміння дітей не просто здивувало – шокувало дорослих! Бо хлопці могли виконувати одну й ту ж вправу без відпочинку годинами.

Перед заняттям їсть… цукерки

Хлопці займалися у спортзалі по 2,5 години тричі на тиждень. Вдома давали собі відпочити – замість тисячі повторень робили по 150. Але без хоча б таких невеличких тренувань не обходилося ні дня.

– Коли я почав багато віджиматися, батьки водили мене до лікаря, – згадує Тарас Хомут. – Мене обстежували, робили кардіограму – і не раз. А тоді лікарі заспокоїли батьків, сказали, що все добре. І я продовжив займатися.

За три роки він від кількох десятків віджимань дійшов аж до 1800! А брат Анатолій зумів без відпочинку зробити 3500 разів пресу. Результати братів Хомутів є найкращими в Україні.

Та й у світі такими досягненнями однолітки не можуть похизуватися. Адже офіційно зареєстрований рекорд з віджимання у віці до 15 років належить 10-літньому румуну – трошки більше 1400 разів.

– Чи батьки подавали заявку з твоїм досягненням у Книгу рекордів Гіннеса? – запитую у Тараса, якому вже виповнилося п’ятнадцять.

– Цікавилися, як це зробити, але не подавали, – каже школяр. – Адже за заявку в Книгу Гіннеса треба було дуже багато заплатити. Мова йшла про тисячі доларів…

Хлопець зізнається, що перед показовим віджиманням завжди любить з’їсти кілька карамельок. Та наголошує, що загалом дотримується правильного харчування. І якщо вдень хочеться чогось солоденького, хапає не цукерку, а якийсь сухофрукт.

Наталія КРАВЧУК,

Тернопільська область

Фото автора

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися