На Тернопільщині малокомплектні лікарні планують перепрофілювати в геріатричні будинки
Тернопілля

На Тернопільщині малокомплектні лікарні планують перепрофілювати в геріатричні будинки

29 березня 2019, 19:40
0
0
Сподобалось?
0

Ідея перепрофілювати малокомплектні  лікарні  в геріатричні будинки утвердилася у керівництва Тернопільської ОДА після відвідин геріатричного будинку у Великих Дедеркалах Шумського району. Його  ставлять у приклад усій Україні,  повідомляє  УНІАН.

За словами  голови ТОДА Степана Барни: «В такий спосіб ми зможемо вирішити ще одну глобальну проблему для людей похилого віку, які потребують особливого піклування, а з іншого боку зберегти робочі місця для працівників цих лікувальних закладів».

Геріатричний будинок у селі Великі Дедеркали Шумського району відкрито у 2017 році. Цей центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян –  ще один успішно завершений довгобуд за останні чотири роки,-поінформував Степан  Барна. Вартість об’єкта – понад 10 млн. грн, кошти надійшли з Державного фонду регіонального розвитку. Відділення розраховане на перебування близько 40 людей похилого віку.  Перебування в геріатричному відділенні абсолютно безплатне й фінансується з Державного бюджету.

 «Ще два роки тому, коли ми планували відкривати цей геріатричний будинок, багато хто був переконаний, що його будують не для людей, які проживають  в районі, а для батьків, дідусів чиновників та міністрів. Проте вже сьогодні ці сумніви розвіяні. І мешканці геріатричного будинку не тільки із Шумського району, а й сусідніх – можуть перебувати в якісних та комфортних умовах», – підкреслив Барна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися