На Тернопільщині 14-річна мама доглядає донечку з інвалідністю та вчиться читати
Тернопілля

На Тернопільщині 14-річна мама доглядає донечку з інвалідністю та вчиться читати

18 лютого 2020, 21:29
0
0
Сподобалось?
0

Мамі Руслані тільки 14 років, а її манюні Лілі вже 1,2 роки. Молода мама змушена була віддати свою дитину з інвалідністю до дитячого будинку.

Про маму-підлітка розповідає керівник благодійного фонду «Я майбутнє України» Марта Левченко.

Як зазначає волонтерка, зробила це дівчина, щоб врятувати життя дитині, адже грошей на лікування та вміння доглядати за особливою дитинкою не було. І ніхто не міг допомогти. Медики одразу забрали маля в лікарню, і розпочали негайно лікувати за державний кошт вже підопічну будинку дитини.⠀⠀

Русланка і там не відходила від манюні, чергувала під палатою, перелякано дивилася на свою донечку, твердила, що не може без неї, а коли її впустили, тримала свою манюню за ніжку.

Благодійницю дуже вразила ця історія. Жінка зробила все, щоб крихітку повернули мамі та, щоб дівчинка отримала необхідні їй дороговартісні імуноглобуліни. Дитинка разом із мамою переїхали у новий дім Місто добра – притулок для мам безхатченків з малюками.

«Тут Русланка розпочне нове життя із своєю манюньою, навчиться доглядати за нею, і віддаватиме їй материнську любов і обійми. А ми докладемо максимум зусиль щоб допомогти маленькій Лілі викарабкатися», - написала Марта Левченко.

Маленька Ліля уже їсть з пляшечки, хоча до цього її годували лише через зонд.

«Вона їла надто малу дозу, всього 100 грамів, для дитини 1,2 роки це надто мала доза, тому вона така мацьопенька і худюсінька, ножки як сірнички… Звісно ми це виправимо. Дитинка бавиться, любить своє нове кріселко, розглядає іграшки і насолоджується своєю мамусею», – зазначила благодійниця Марта Левченко.

А ще з’ясувалося, що молода матуся Русланка не вміє читати і писати, але дуже хоче навчитися. Для дівчини організували уроки. Почнуть навчання з букваря і зошиту прописів.

Реквізити для допомогти Центру доброти для мами і дитини «Місто добра»:

Приват банк 5169 3305 2004 4568

Картковий рахунок БФ «Я майбутнє України» оформлений на керівника фонду Левченко Марту (призначення: мед супровід Міста Добра)


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися