Тернопільський аеропорт відмовився приймати українців з Китаю
Тернопілля

Тернопільський аеропорт відмовився приймати українців з Китаю

19 лютого 2020, 10:02
0
0
Сподобалось?
0

Аеропорт Тернополя, який перебуває на балансі обласної ради, відмовив Державній авіаційній службі прийняти літак з Китаю з евакуйованими через коронавірус українцями. 

Про це у повідомив перший заступник голови Тернопільської облради Василь Деревляний, - повідомляє УНІАН.

«Вчора, 17 лютого, Державіаслужба в телефонному режимі зверталася до керівництва аеропорту про можливість прийняти літак з евакуйованими, на що отримала обґрунтовану відмову», – написав Деревляний. 

Також він вважає неприпустимою ідею розмістити українців, яких евакуюють з Китаю, в санаторії «Медобори» на Тернопільщині. За його інформацією, з цього приводу депутати облради ініціюють позачергову сесію.

«Фракції Тернопільської обласної ради звернулися до голови Тернопільської обласної ради з вимогою про невідкладне скликання сесії Тернопільської обласної ради за участю керівництва Тернопільської ОДА для обговорення вкрай важливої і небезпечної для жителів області та Західної України ситуації в цілому. За нашою інформацією, голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель та власник санаторію «Медобори» Василь Мартинюк дали згоду на прийняття цих людей… 

Спільно маємо захистити громаду області», – написав Деревляний. Окрім того, сьогодні вранці депутати Микулинецької ОТГ, на території якої розташований вказаний санаторій, на позачерговій сесії закликали керівництво держави «допомогти та протидіяти незаконному розміщенню евакуйованих громадян України з Китаю в санаторії «Медобори». У своєму зверненні депутати вказують, що санаторій не пристосований до такої надзвичайної ситуації, а також наголошують, що потенційний приїзд евакуйованих спричинив збурення громади, яка зібралася на мітинг і погрожує перекриттям доріг. 

Керівник санаторію Мартинюк на вимогу громади під час мітингу написав заяву, що підтримує рішення сесії, і запевнив, що без погодження з жителями ОТГ заклад не прийме евакуйованих українців. Він додав, що санаторій був лише в списку закладів, які розглядали для можливого карантину.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися