Матір чемпіона України з кікбоксингу воює на передовій
Тернопілля

Матір чемпіона України з кікбоксингу воює на передовій

8 березня 2020, 17:55
0
0
Сподобалось?
0

Військова з Тернополя Ольга Воробець волонтерить, виховує трьох дітей і малює. 

Вона - учасниця російсько-української війни, операторка-обчислювачка 44-ї окремої артилерійської бригади, - йдеться у сюжеті Суспільного.

Жінка розповіла чому обрала військову службу.

"Не зразу я пішла служити. Я спочатку була волонтером. Ми спочатку збирали якісь речі для наших хлопців відправляли: їжу, одяг – все, що вони потребували. Це була не тільки я – навіть мої діти. Ми стояли в магазинах з тими тєлєжками. І колись люди були дуже помагали. не так, як зараз – трошки, вже трошки печальна ситуація. Потім ми розчищали території старих, закинутих дитячих таборів піонерських і з зони АТО привозили туди дітей, там були ще й вожатими літом. І ми за тими дітками трохи доглядали, приводили їх до тями від тих обстрілів… Кожен день проводили якісь екскурсії, їздили в замки Тернопільщини, потім – водоспади… ми їх возили на різні центри торгово-розважальні, показували, що життя прекрасне", - каже жінка.

Ольга – мати 3-х дітей. У неї двоє синів і донька. Старшому сину Роману – 14. Він бронзовий призер Європи та бронзовий призер світу з кікбоксингу, меншому Назару – 10, теж займається кікбоксингом. Він – чемпіон України.

"Я займала спочатку посаду зв’язківця, тобто, я була радіотелефоніст і нам передавали різні телеграми. Коли я вийшла в декрет – маю тепер доцю маленьку – тепер я повернулася знов в частину служити. І тепер я вже не зв’язківець – а на посаді оператор-обчислювач. Прилад, на якому я працюю називається прилад управління вогнем. На ньому я вираховую дальність і напрямок цілі. Саме від цих обчислень залежить чіткість попадання у ціль", - поділилась Ольга.

Ользі 37. Вона за освітою – економістка. 7 років працювала бухгалтеркою, ще 3 – перукаркою. В 2016-му – 2 місяці провела в зоні бойових дій в Луганській області.

Пресофіцер бригади Юрій Кульпа каже – Оля розмалювала стіни 2-х їдалень частини:

"З Олею я знайомий ще з 2016-го року. Можу сказати лише тільки позитивні відгуки, тому що справді людина світла, людина щира, людина віддана своїй справі. І, не зважаючи на військово-облікову спеціальність, яку вона зараз має в частині – вона ще й обдарована творчо", - розповів Юрій Кульпа.

Ольга Воробець каже, вирішила намалювати козаків і клена після того, як зробили ремонт.

"Запропоновані були козаки. З командиром була узгоджена ця тематика, тому що козацтво - з цього починалися наші військові дії і захист нашої України. Також намалювали ще картини в солдатську їдальню, де була ідея розташувати головні окраси різних міст. Тобто, у нас служать солдати не тільки з Тернополя. Вони є і з заходу, і з сходу, і з півночі, і з півдня. І тому картини так розташовані, що кожен солдат, який приходить на трапезу - то там є картини з їхніх рідних міст. Є Чернігів, Херсон, західна Україна, східна Україна - тобто, ми об’єднали в одній столовій всі картини нашого краю. Тобто, кожен може прийти поїсти і впізнати свій рідний куточок", - сказала вона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися