На Тернопільщині неповнолітня всадила ніж у серце африканцю, з яким зустрічалася
Тернопілля

На Тернопільщині неповнолітня всадила ніж у серце африканцю, з яким зустрічалася

14 червня 2020, 19:23
0
0
Сподобалось?
0

Неповнолітня дівчина підозрюється у вбивстві африканця

На 13-й день після смерті у Тернополі хоронили жорстоко убитого студента з Конго Ерітьє Люсамбу Кайембе. В останню путь свою дитину не провели батьки – не змогли прилетіти через карантин. З рідних була тільки сестра, яка також навчається в Україні. Пів сотні студентів з далекої країни почергово молилися біля труни, лунали африканські мелодії. Друзів цікавить лише одне питання: «За що вбили Ерітьє?»

У соцмережі викладала фото, де цілується… з дівчиною

Тато і мама Ерітьє Кайембе тяжко працюють, аби дати своїм дітям освіту, щоб ті змогли вибитися зі злиднів. Доньку і сина вони послали вчитися у далеку Україну. За два роки перебування тут юнак з Африки завів чимало друзів, почав говорити українською мовою. Хлопець винаймав у Тернополі двокімнатну квартиру. А ще Ерітьє зустрів дівчину Соломію. Кажуть, що у них стосунки були досить серйозні. Вона навіть представила іноземця рідним як свого нареченого.

З її сторінки у соціальній мережі можна побачити, що Соломія полюбляла нестандартні образи, експериментувала із зовнішністю. Є фото і відео, де вона відверто цілується з іншою дівчиною. Ті, хто її знає, кажуть, що уже в 16–17 років вона стала бувати у нічних клубах і просила називати себе Терезою. Друзі Ерітьє дивувалися, як він міг спілкуватися з такою дівчиною.

З часом закохані стали часто сваритися. Останній конфлікт був фатальним для африканця. Що трапилося між ним і Соломією в ніч на 9 травня – достеменно невідомо.

Напередодні у квартирі друзі зібралися на вечірку. Звісно, була і Соломія. Коли всі пішли, вона залишилася. А вже о 4-й ранку до співробітників тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення від лікарів бригади швидкої медичної допомоги, що за місцем проживання вони виявили бездиханне закривавлене тіло – хлопця вбили одним точним ударом ножа під серце. 

Як розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Володимир Галевич, правоохоронці опитали сусідів, можливих очевидців та свідків, а також вилучили відео з камер спостереження. На них і побачили, як о 3-й ночі з під’їзду вибігає дівчина, котру упізнали як співмешканку вбитого. Уже вранці Соломію затримали в будинку матері, яка живе у приміському селі. 

Скаржилася, що в СІЗО не дають «мобілку»

Люди в селі шоковані вчинком дівчини. Тут про неї по-різному відгукуються. Вчителька Галина Миц розповіла, що Соломія була доброю, гарно вчилася та вміла дивувати. Особливо останнім часом. А якось сказала, що кожна дівчина повинна вміти постояти за себе. Можливо, тому стала займатися бойовими мистецтвами. 

Сусід Володимир розповів, що Соломія почала змінюватися десь чотири роки тому, після смерті батька. Вона стала агресивною, мало з ким спілкувалася. Почала читати «страшні книжки» про різну чортівню. На городі біля старого будинку навіть поставила якийсь хрест, ходила до нього і щось бубоніла собі під ніс. 

Мама Соломії відмовилася спілкуватися з журналістами. Одразу після вбивства почали говорити, що Ерітьє хотів зґвалтувати юнку, вона ж захищалася. Але правоохоронці виключили факт самозахисту: удар ножем завдано не хаотично, як це буває при спробі захисту, а прямо під серце. Сама ж дівчина мовчить про те, навіщо вона вбила африканця.

– А чому ніхто мене не розглядає як свідка вбивства? Можливо, я бачила, як усе сталось, – казала Соломія на суді. 

Дівчина поскаржилась на умови тримання у слідчому ізоляторі, зокрема, заборону користуватись мобільним телефоном і банківською карткою. Її адвокат надав довідку про психічне захворювання, про те, що їй потрібні транквілізатори.

Та суд вирішив, що підо­зрювана має перебувати під вартою з правом внесення застави у розмірі 315 тисяч гривень. 18-річчя дівчина зустріла у СІЗО. У разі доведення її вини в умисному вбивстві їй загрожує від 7 до 15 років перебування за ґратами.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися