На Тернопільщині подружжя виготовляє казкові скульптури з дерева та бетону
Тернопілля

На Тернопільщині подружжя виготовляє казкові скульптури з дерева та бетону

12 квітня 2021, 14:38
0
0
Сподобалось?
0

У селі Кровинка Теребовлянського району місцевою туристичною перлинкою є обійстя Олега та Оксани Котиків. Біля їхніх фантастичних скульптур зупиняються незнайомці, фотографуються, а іноді навіть гроші лишають на лавочці, бо думають, що побували в… казковому музеї.

Оксана та Олег разом вчилися у Теребовлянському вищому училищі культури. Об’єднало їхні серця не лише мистецтво, а й справжнє кохання. Пара разом уже багато років. Оксана малює ескізи фантастичних героїв та придумує до них кольори, а Олег з братом їх виліплюють. Найбільшим натхненням і критиками пари є дітки – Яна та Артем. Саме для них вигадують казкових героїв. Грізний дракон та усміхнений Рататуй з мультика тішать не лишень малечу, а й перехожих.

– Якось біля двору зупинився туристичний автобус, – пригадує Оксана. – Запитали дозволу, чи можна сфотографуватися. А потім ми ще й на лавочці гроші знайшли. Певно, лишили плату за відвідування.

Олег не тільки талановитий скульптор, він ще й робить унікальні каміни, малює картини. Його роботи популярні в Інтернеті. Але трапляються шахраї, які видають чужу працю за свою.

– Ще до війни на Сході нашої країни якось біля будинку зупинилася крута іномарка з російськими номерами, – пригадує майстер. – З неї вийшла жінка і запитала, чи можна сфотографувати нашу криницю. «Без проблем!» – відповів я. А тоді незнайомка розповіла, що родом з Росії і на їхніх сайтах бачила оголошення, що якісь «рускіє умєльци» роблять такі криниці. «Так ето враньйо!» – заявила і пообіцяла, що всім розповідатиме, хто насправді таку красу творить.

Подружжя любить працювати з бетоном. Переконані, дотримуючись технологій, можна отримати міцний довговічний матеріал.

– Ми беремо цемент і пісок у співвідношенні 1:3, – розповідає чоловік. – Додаємо воду й ретельно перемішуємо спеціальним міксером. Бетон чудово піддається всіляким маніпуляціям, тож йому можна надати найрізноманітнішої форми. Бувало, що на ескізі один малюнок, а під час роботи з’являються нові ідеї, додаються деталі. Людська фантазія придумує, а руки – роблять.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися