Ігор ХОМА
Тернопілля

Меблі з коренів дерев українського майстра популярні в усьому світі

25 липня 2021, 16:11
0
3
Сподобалось?
3

Майстра з Тернополя Ігоря Хому добре знають шанувальники ексклюзивних меблів не лише у рідному місті, в Україні, а й за кордоном. Він виготовляє дивовижні столи, вішаки для одягу, підставки для квітів, качалки, світильники. Основною сировиною для творчості йому слугують… корені старезних дерев та лісові пеньки.

Раніше пан Ігор працював у Чехії. Додому, як думав, на канікули, повернувся якраз перед початком пандемії коронавірусу. Саме ковід змусив змінити плани й залишитися вдома довше. Так став шукати, де б себе реалізувати.

Чоловік зізнається, ідею створення меблів зі старих пеньків почерпнув на одному із сайтів. Показав диво-столик другові, і той зробив перше замовлення. Справа пішла. Тепер не Ігор за кордон на роботу їде, а його столики прямують у різні країни світу до замовників.

– Дивлюся на просту заготовку з гниллю, взяту з лісу, й одразу бачу, який буде крутий результат, – зізнається майстер.

Найбільше чоловік любить працювати з дубом. Він якісний та довговічний, витримує навіть суворі погодні умови, меблі з нього підходять для використання надворі.

Друзі називають Ігоря санітаром лісу. Бо він там, де наробили лиха вітри. Ніколи для роботи не зрізає дерева живого, бере лише бурелом. Корені та пеньки майстер добре висушує, тоді обрізає все зайве, чистить, полірує, підправляє форму і лакує. Наверх прилаштовує скло – і виходить дизайнерська річ! На все про все потрібно місяць, якщо мова йде про невеличкий столик.

Тепер його найбільша мрія – відкрити фабрику декоративних меблів.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися