Вікторія ДОМАНСЬКА
Тернопілля

Як добитися виділення землі

2 січня 2022, 12:03
0
1
Сподобалось?
1

«Чи є закон, що молодим сім’ям у селах дають землю? У якій кількості, як це оформляють і куди звертатись, щоб добитися виділення землі?»

Надія П., Тернопільська область

На запитання відповідає адвокат Вікторія Доманська – керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»:

– Згідно з Конституцією України, кожен громадянин має право отримати безкоштовно земельні ділянки на території України певного призначення.

Є пільгові категорії осіб, які мають право на першочергове отримання земельних ділянок. Це учасники бойових дій, багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю та інші. Молоді сім’ї також мають право на отримання земельної ділянки. Для цього потрібно звернутися до сільської чи міської ради з відповідною заявою. Питання винесуть на сесію та дадуть вам відповідь.

Статтею 121 Земельного кодексу України визначено, що громадяни України мають право на безоплатну передачу їм ділянок із земель державної або комунальної власності у таких розмірах: для ведення особистого селянського господарства – не більше 2,0 гектара; для ведення садівництва – не більше 0,12 гектара; для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах – не більше 0,25 гектара, в селищах – не більше 0,15 гектара, в містах – не більше 0,10 гектара; для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 гектара; для будівництва індивідуальних гаражів – не більше 0,01 гектара. Приватизувати можна кожен вид ділянки один раз.

Від редакції: Якщо у вас є запитання до юриста, ви можете задати їх у «Віснику+К»  за телефоном: 067-3617717. Відповідь буде надрукована. Якщо ви потребуєте приватної консультації та допомоги юриста, звертайтеся з листом на адресу Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»: м. Луцьк, вул. Шопена, 22, офіс 99.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися