Затримали зрадника, який готував удар по електропідстанціях на заході України
Тернопілля

Затримали зрадника, який готував удар по електропідстанціях на заході України

31 січня 2023, 09:24
1
2
Сподобалось?
2

Співробітники Служби безпеки викрили агента ФСБ у Тернопільській області. Він збирав інформацію про розміщення об’єктів критичної інфраструктури та особливості їхньої роботи на території західних регіонів. Насамперед його цікавили місцеві електропідстанції. Отримані відомості він планував передати ворогу для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по українських об’єктах енергетики. Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника і затримали на спробі передачі окупантам розвідданих з власного смартфона.

Зрадником виявився мешканець Кременецького району, якого російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресора чоловік потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово поширював у соцмережі.

Для виконання ворожих завдань агент об’їжджав місцевість, фіксував координати українських енергооб’єктів. Для комунікації з ФСБ використовував спеціально створений Телеграм-канал. Під час обшуку у зловмисника вилучили телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • я
    я

    каструвати його

    31 січня 2023, 15:32
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися