Сина втопив у криниці, а жінку розчленував
Тернопілля

Сина втопив у криниці, а жінку розчленував

14 червня 2018, 18:59
0
0
Сподобалось?
0

Декілька днів у грудні 2016 року з річки Збруч біля села Мала Лука Гусятинського району виловлювали мішки зі страшним начинням – порубаними рештками тіла молодої жінки. Підо­зру у вбивстві слідчі пред’явили її чоловікові Юрію.

Вийшла заміж за вбивцю дитини

Від подробиць цієї моторошної історії кров у жилах холоне. Вбивцею Юрій став понад 10 років тому – у 2007-му він позбавив життя свого синочка, якому було тільки півтора року. Все почалося з того, що чоловік став жити зі старшою за себе на десять років жінкою Оленою у селі Фащівка Підволочиського району. Офіційно шлюб не оформляли. У 2005 році у подружжя народився синочок Андрійко. Ладу в хаті не було, чоловік частенько заглядав у чарку, ставав агресивним. Були постійні скандали. В один з таких днів Олена втекла з хати у сусіднє село до матері. Чим думала тоді жінка, залишаючи з п’яним неадекватом малесенького сина? Може, сподівалася, що рідний батько не зробить йому лихого. Малюк почав плакати, і це дуже рознервувало п’яного чоловіка. Та замість того, щоб заспокоїти дитя, він зі всієї сили декілька разів кинув його на підлогу. А коли зрозумів, що синочок не дихає, прив’язав до його ніжки каменюку і вкинув у криницю. Цей жорстокий злочин тоді вразив усю Тернопільщину. Юрія засудили до 12 років тюрми. Нормальній людині важко це осягнути, але матір Андрійка пробачила чоловікові вбивство дитини! Олена їздила до нього в колонію, і не минуло навіть року після смерті синочка, як жінка вийшла заміж за його вбивцю! Юрій же навіть десяти літ у колонії не відсидів – закон Савченко амністував таких покидьків, як він.

Мертве тіло дружини порізав на шматки

Коли чоловік виходив з в’язниці, Олена вже жила з іншим у селі Постолівка на Хмельниччині. Благовірному ж вона милостиво дозволила оселитися у своїй хаті в селі Мала Лука Гусятинського району. У фатальний для себе день 30 листопада 2016 року Олена прийшла нібито прочистити димохід. Із собою прихопила пляшечку оковитої. Як потім у суді розповів її співмешканець, жінка десь після 16-ї години йому передзвонила і сказала, що вже їде додому. Але ні того дня, ні наступного вона так і не з’явилася. Чоловік поїхав на її пошуки, та Олени ніде не було. До справи підключилася поліція. Свідки на суді розповіли, що коли зайшли до хати Юрія, вразила неймовірна чистота – все було вимито і навіть килимки з підлоги зняті. Чоловік пояснив, що виправ їх. А коли у нього запитали про бурі плями на стіні у спальні і на тумбочці, сказав, що вони залишилися від борщу. Після того, як було встановлено, що все це кров, відкрилася страшна картина злочину... 

Юрій, почувши розмову своєї законної дружини з іншим чоловіком, неабияк розлютився. Він і так страшенно ревнував її, а тут «сміливості» додала розпита разом горілка. Не тямлячи себе, чоловік почав лупцювати Олену. Спершу бив руками, ногами по голові, шиї, тілу, але жінка була жива. Другий раз іти в тюрму чоловікові не хотілося, тому він схопив ножа і вткнув їй у шию. Ця рана стала смертельною. Як випливає з матеріалів суду, після цього Юрій став різати мертве тіло ножем: відділив від тулуба голову, кінцівки, пошматував м’які тканини, все це поскладав у мішки та викинув їх у Збруч. Далі прибрав у хаті та спалив одяг Олени.    

Під час слідства Юрію призначили стаціонарну судово-психіатричну експертизу. Лікарі винесли вердикт: чоловік є неосудним, тому суд відправив його на примусове лікування у психіатричній лікарні під суворим наглядом.

Наталка Слюсар, Тернопільська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися