Голова Вінницької облради оголосив голодування
Вінничина

Голова Вінницької облради оголосив голодування

30 жовтня 2015, 20:59
0
0
Сподобалось?
0

Голова Вінницької облради Сергій Свитко долучився до одноденної акції сучасних українських політв’язнів - оголосив одноденне голодування. Її він проводить у своєму службовому кабінеті. Про це пишe «20хвилин».

За інформацією прес-служби облради, Сергій Свитко так пояснив свій вчинок: «Нині в Україні, зокрема на Вінниччині, є політичні ув’язнені – це ганебне явище для сучасної української держави, керівництво якої декларує вірність європейським цінностям. У правовій державі не повинно бути осіб, які переслідуються за свої політичні переконання або діяльність. Натомість, досі не притягнуті до відповідальності вбивці Героїв Небесної Сотні, державні злочинці-сепаратисти та їх посібники і ті, хто протягом років незалежності України грабував нашу державу, в тому числі на Вінниччині. Тому я прийняв рішення в знак солідарності з українськими патріотами, які перебувають в ув’язненні і щодо яких сьогодні чиниться протизаконне свавілля правоохоронцями і суддями, провести одноденне голодування».

- 30 жовтня 2015 року українські політичні в’язні Лук’янівського СІЗО та їхні прихильники на волі проводять акцію одноденного голодування на знак протесту проти свавілля влади, яке чиниться щодо них, - йдеться у повідомленні прес-служби облради. - Таким чином сучасними політв’язнями відроджено традицію радянських дисидентів-політв’язнів, яка була запроваджена ще Василем Стусом та В’ячеславом Чорноволом під час їхнього ув’язнення у радянських тюрмах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися