На Вінниччині пацієнт помер в черзі до лікаря
Вінничина

На Вінниччині пацієнт помер в черзі до лікаря

8 листопада 2019, 15:17
0
0
Сподобалось?
0

В очікування прийому сімейного лікаря помер пацієнт Калинівської амбулаторії на Вінниччині.

Чоловіку стало зле в черзі, і його не змогли реанімувати ні медики поліклініки, ні лікарі швидкої, - передає 20minut.ua.

Хворий чоловік прийшов на плановий візит до свого сімейного лікаря, але так і не потрапив в кабінет — помер у черзі. Нещастя сталося з 67-річним мешканцем Калинівки у вівторок, 5 листопада, в передобідню пору.

Причину смерті, як дізнався в амбулаторії центру первинної медико-санітарної допомоги, експерти ще не встановили. А сімейна лікарка, прийому якої не дочекався пацієнт, розповіла: чоловік проходив обстеження і, ймовірно, прийшов дізнатися результати своїх аналізів.

"Пацієнт також отримував ліки за програмою «Доступні ліки» — це також могло бути причиною його запису на прийом. Ми можемо лише здогадуватись. Він навіть не зайшов у кабінет, — каже лікарка Олена Воротняк.

Чоловік дуже відповідально ставився до свого здоров’я, контролював рівень цукру в крові, постійно звертався з консультаціями до ендокринолога, робив кардіограми, кожний квартал консультувався у кардіолога, виконував призначення лікарів, дослухався їхніх порад.

"Ми віднесли його у кабінет до колеги, бо мій маленький, відразу почали надавати допомогу, викликали бригаду екстреної медичної допомоги. Медики застосовували дефібрилятор, ін’єкції адреналіну, робили непрямий масаж серця, проводили інші невідкладні заходи, але запустити серце пацієнта не змогли", - каже лікарка.

Цей випадок адміністрація амбулаторії назвала першим і єдиним у своїй лікарні.

За словами заступниці головного лікаря Наталії Посохової, причиною смерті могла бути серцево-судинна патологія: — Були певні ознаки, які дозволяють про це говорити. Можливо, це була тромбоемболія чи порушення мозкового кровообігу. Але поки ми не називаємо причину смерті.

Про це повідомлять після висновку судово-медичної експертизи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися