9-річна дівчинка з тілом бабусі заробляє собі на лікування, малюючи неймовірні картини
Вінничина

9-річна дівчинка з тілом бабусі заробляє собі на лікування, малюючи неймовірні картини

24 грудня 2019, 11:58
0
0
Сподобалось?
0

У Києві відбулася виставка картин 9-річної Ірини Химич, яка має рідкісне захворювання. Також влаштували аукціон, а зібрані кошти передали на лікування дівчинки.

Іринці Химич 9 років і у неї синдром передчасного старіння Гетчінсона-Гілфорда, - передає Вежа.

Читати також: Семирічні дівчатка з тілом 60-річних: в Україні - двоє діток із хворобою передчасного старіння

Попри все це, дівчинка вміє бачити красу навколо і дарує її всім у вигляді своїх малюнків.

 

На День святого Миколая, 19 грудня, за підтримки корпорації «Біосфера» та в рамках фестивалю «ДоДому на Різдво» в Українському домі влаштували першу сольну виставку маленької художниці з Вінниці.

На виставці з назвою «Казки оживають вночі» показали 18 робіт, більшість з яких Ірина намалювала спеціально для виставки й ніде раніше не демонструвала.

Як розповіла мама Іри, Діна Химич, виданню «Факти», любов до малювання з’явилась у її доньки нещодавно.

– На початку минулого року Іринку запросили взяти участь у проекті «Добротворчiсть щасливих дітей». Кожна дитина, яка брала участь, під керівництвом куратора — професійної художниці Марії Дитинюк — малювала великі картини. Тоді у моєї доньки з’явились художні здібності. Вона намалювала фламінго помаранчевого кольору. Марія Дитинюк сказала, що наша дівчинка талановита і її здібності варто розвивати. Ми потім звертались ще до двох художників, які працюють в традиційній манері, але дочці більше подобається стиль, якому вона навчилась у Марії Дитинюк: Іринка змішує у стакані фарби, виливає їх на полотно і намагається розгледіти у кольорових плямах яке-небудь зображення. Наприклад, контури краба. Тоді вона домальовує йому очі, вусики, ніжки, клешні… Малювати такою оригінальною технікою їй дуже цікаво, тому що наперед не знаєш, яка картина зрештою вийде.

Діна Химич додає, що допомогу в організації виставки Іринки взяв на себе меценат.

– Керівник однієї великої корпорації, Андрій Здесенко, прочитав про те, що Іринка мріє побувати у Парижі та влаштувати свою персональну виставку картин. Він запропонував нам оплатити й поїздку, й виставку. Однак ми з чоловіком не наважились везти доньку до Парижа, оскільки минулого року їздили з нею на лікування до США в Бостон і вона важко перенесла переліт. Зупинились лише на організації виставки та вирішили, що спеціально до неї дочка напише серію картин. Створення робіт у стилі, в якому працює Іра, коштує дорого, тому меценат взяв на себе й ці витрати.

Після виставки, організатори вирішили влаштувати аукціон картин, щоб передати зібрані кошти на підтримку здоров’я Іринки. Як зазначили у Biosphere Corporation, вдалося зібрати понад 100 000 гривень.

Також з 19 грудня дітей з синдромом Гетчінсона-Гілфорда можна буде підтримати й в мережі ресторанів Vapiano Ukraine, придбавши листівки або серветки із зображенням картин Ірини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися