У Вінниці зібрали 140 тисяч гривень на нову скрипку для незрячого музиканта
Вінничина

У Вінниці зібрали 140 тисяч гривень на нову скрипку для незрячого музиканта

25 грудня 2019, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

У Вінниці зібрали майже 140 тисяч гривень на придбання нової скрипки для Валерія Сьоміна – відомого у місті незрячого музиканта.

Про це пише Veжa.

Впродовж семи останніх років чоловік кілька разів на тиждень приїздить з Козятина до нашого міста, щоб зіграти для перехожих на своїй старенькій скрипці. Як відомо, інструмент, якому вже понад 90 років, подарував скрипалю його батько.

Як повідомляє журналістка Вікторія Микитюк на своїй фейсбук-сторінці, тривалий період за цією людиною спостерігала власниця квіткового магазину Вікторія Воробей. Саме завдяки її допису в соцмережі про скрипаля та його талант дізналося ще більше людей, які врешті й пожертвували кошти для придбання нового інструменту для музиканта.

– Валерій Олексійович – неосяжно талановитий музикант і прекрасна людина, з величезним серцем і дуже красивою душею. Він дуже інтелігентний, добрий та скромний. Він ніяковіє, як дитина, коли мова заходить про його талант. А я хочу його говорити це кожен раз, коли його бачу, – пише Вікторія Воробей. – Хочу, щоб про нього дізналося ще більше людей, щоб у нього був стимул приїжджати частіше, тому що знаю, як це його надихає.

Воробей також додає, що те, що Валерій дуже любить свою скрипку, проте засмучується через те, що оскільки інструмент далеко не новий, то й якість звуку вже не та, що була раніше.

“Скрипка не в найкращому стані, забирає багато сил та енергії, тому що звучить не так, як раніше. Це засмучує дідуся. Якось мимоволі прозвучало, що мріє про нову. Та тільки куди ж там, нереально. Це він так думає. Але я ні. Мрії мають збуватись” – написала Воробей.

Як пише Вікторія Микитюк, “розповідь дівчини настільки вразила країну, що лише за добу людям вдалось нереальне – зібрати 139 950 гривень для Валерія Сьоміна”. За ці кошти й мають придбати для скрипаля новий інструмент, а ще – закрити частину побутових потреб чоловіка.

Окрім того, кошти витратять на діагностику очей, хоча лікарі кажуть, що музикант остаточно втратив зір.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися