На Вінниччині чоловік сам виховує доньку з ДЦП, його визнали найкращим татусем
Вінничина

На Вінниччині чоловік сам виховує доньку з ДЦП, його визнали найкращим татусем

6 січня 2020, 16:12
0
0
Сподобалось?
0

На Вінниччині батька-одинака, який виховує 13-річну донечку з ДЦП, визнали найкращим татусем. Обирали майже із 400 претендентів. 

Володимир Томчук зміг побудувати цілий світ, який обертається довкола його Анюти, - йдеться в сюжеті НТН.

Звичайна квартира на п’ятому поверсі у центрі Калинівки, але в ній живе найкращий батько в світі. Найкращий для неї, 13-річної Анечки, яка хвора на ДЦП.

«Це була родова травма – подвійне обвиття пуповиною. Коли її витягли, вона не дихала, два тижні була без свідомості. Я привів священника, і він хрестив її просто в реанімації. Вона була би нормальною дитиною – 54 сантиметри, чотири з половиною кілограми», - розповідає Володимир.

Дівчинку врятували, але мати Ані не витримала хвороби доньки. Спочатку Аня жила з мамою в Португалії. Та, коли дитині виповнилося шість, жінка вирішила влаштувати її до дитбудинку. Батько, дізнавшись таку новину, сказав, що сам зможе дбати про дитину. З дружиною Володимир розлучився, і відтоді він постійно поряд з улюбленою дитиною.

«З того дня, як я її забрав, ми ще ні разу не розлучалися. Я її залишав лише, коли кілька років тому їздив на зустріч однокласників. Ми 24 години на добу разом», - говорить чоловік.

Дівчинка хоч і не може говорити та рухатися, але все розуміє.

Їхнє життя, зізнається Володимир, немов маленький світ. Удома тато облаштував для дівчинки цілий зоопарк: тут і рибки, і птахи, і шиншили. А кімнату дівчинки батько перетворив у казковий будиночок. У ній зібрані всі сімейні здобутки та пам’ятки про найприємніші моменти з життя. Сюди ж кілька разів на тиждень до донечки приходять викладачі.

Попри хворобу доньки, чоловік не боїться подорожувати. Щороку разом з Анею вони підкорюють морські хвилі. Колись, мріє Володимир, дістануться і до Карпат.

А днями, за наполяганням доньки, відправив фотографії на конкурс "Мій татусь - супермен", який організовувала місцева фейсбук спільнота, і неочікувано для себе виграв.

Єдина складність, каже чоловік, полягає у прогулянках на вулиці. Щоб подихати свіжим повітрям, щодня він змушений спускати та піднімати донечку з п’ятого поверху на руках. Нині бажання чоловіка – переселитися на перший поверх, аби зробити життя своєї донечки ще кращим.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися