Найкращий татусь України сам виховує важко хвору донечку
Вінничина

Найкращий татусь України сам виховує важко хвору донечку

12 січня 2020, 15:47
0
0
Сподобалось?
0

На Вінниччині живе найкращий батько України. Це Володимир Томчук з Калинівки. Він сам виховує 13-річну доньку з важкою формою ДЦП. Нещодавно чоловік переміг у конкурсі супертатусів.

Аню прирекла на інвалідність післяпологова травма. Дівчинці встановили серйозний діагноз – дитячий церебральний параліч. Її намагалися лікувати в Україні та за кордоном, але нічого не давало бажаного результату. Врешті рідних залишили без надії на будь-яке покращення стану їхньої дитини.

Тоді мама не витримала випробування і вирішила оформити донечку в спецінтернат. А тато став на захист хворої кровиночки. Він розумів, що у жодному закладі не буде за його дитиною такого догляду, як вдома. І став вчитися клопотатися біля Ані сам.

А вона ж ні ходити не вміє, ні розмовляти… Перші місяці Володимиру було дуже важко. І страшно. Боявся, а раптом зробить щось не так? Тоді його не розумів ніхто – ні знайомі, ні рідні. Від усіх тільки й чув: «Та нащо воно тобі потрібне?» А сьогодні, переконує, почувається найщасливішим батьком на світі.

З яким теплом і ніжністю він розповідає про донечку! Про її характер, вподобання і здібності. І про те, з яким задоволенням дівчинка займається з учителькою – вивчає і математику, і географію, і мову, й літературу. Хоч вголос педагогу відповісти не може, спілкується з нею за допомогою жестів та кивків головою.

– Вона дуже розумна у мене, – гордо каже. – Аня розуміє чотири мови: українську, російську, англійську та португальську (коли була маленькою, то їздила з мамою у Португалію – авт.). А ще я щодня вголос читаю донечці енциклопедію морів та океанів. Бо підводний світ теж її дуже цікавить, любить спостерігати за рибками в акваріумі.

Володимир Томчук для своєї кровиночки ладен прихилити небо! Вдома облаштував цілий живий куточок з папугами та шиншилами. Постійно носить дівча на руках, возить на моря та у табори відпочинку. Бо усе своє життя поклав до ніг хворої дитини.

Щодо конкурсу на звання «татусь-супермен», то, запевняє, почув про нього випадково. Каже, надсилав фото, порадившись з Анею. Донечка так захоплено на татка дивилася, наче знала, що перемога буде їхня.

– Щоб стати найкращим батьком, потрібно лише дуже любити свою дитину, – по-філософськи каже чоловік.

І видно, що для нього це не просто слова, а сенс життя.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися