94-річна вінниччанка шиє собі вишукані сукні та носить підбори
Вінничина

94-річна вінниччанка шиє собі вишукані сукні та носить підбори

25 лютого 2020, 20:49
0
0
Сподобалось?
0

Капелюшки, шарфики, довгі сукні та підбори можна носити і в 94 роки. Неймовірна жінка живе у будинку для літніх людей у Вінниці. А ще щоранку робить зарядку і обов'язково прогулюється перед сном, - пише Сьогодні.

У довгій, приталеній бузковій сукні знімальну групу зустрічає Зінаїда Ткачук. У неї ідеальна зачіска і гарний настрій. Поговорити, щоправда, довелось недовго, тому що леді поспішає на ранкову зарядку. Після вправ Зінаїда Ткачук знову повертається до кімнати. Бере насіння, надягає картате пальто. Вона поспішає на вулицю, там чекає зграя голубів.

"Мої любі, голубчики мої. Вони мене знають. А якщо я запізнююсь, вони мені у вікно стукають", – розповідає жінка.

У кімнаті Зінаїди Ткачук невимушено затишно. На туалетному столику Новий завіт і ікони. Над ними чорно-біле фото. На ньому їй 60 років. З такою ж гарною посмішкою, як і на фото, пенсіонерка показує свій скромний, ошатний гардероб:

"Якщо щось одягаю, значить, я до цієї речі підбираю щось інше, щоб гармоніювало, було в загальному стилі".

Зінаїда Ткачук з Росії. Там вийшла заміж і народила двох дітей. Сім'я переїхала до Вінниці. Але коли жінці виповнилося 80 років, вирішила вчинити як європейські пенсіонери і переїхала до будинку для літніх. І навіть тут не змінює жіночим ритуалам.

"Вранці я в першу чергу умилася і дивлюся в дзеркало, як я виглядаю. Я жінка і тому це у мене вже в крові – стежити за собою. Я без підборів не ходжу".

Усі сукні та жилетки – шиє сама. Щоранку робить різні зачіски. А активного способу життя Зінаїди Ткачук заздрять навіть молодші співробітниці.

Надія Олійник, керівник відділу соціально-психологічної реабілітації Вінницького будинку-інтернату геріатричного профілю:

"Коли рано встає людина, робить зарядку. На підборах обов'язково, каблучки – обов'язково, зачіска – обов'язково. На бігудях накручується і спить там у бігудях".

А перед сном Зінаїда обов'язково гуляє на вулиці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися