У 51 рік вперше став батьком, а нині самотужки виховує четверо діток
Вінничина

У 51 рік вперше став батьком, а нині самотужки виховує четверо діток

20 червня 2020, 14:33
0
0
Сподобалось?
0

21 червня в Україні вдруге відзначатимуть День батька. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про чоловіка, який по праву може носити звання «супертата». Це Костянтин Сорока із села  Сальник Калинівського району. Вже три роки чоловік сам виховує четверо діток, найстаршому з яких шість рочків.

Народила – і пішла пиячити

Не просто бути одночасно мамою і татом. Тим паче у віці, коли інші чоловіки уже внуків няньчать. У 51 рік Костянтин вперше почув крик свого синочка, якого народила третя дружина Наталя. Перші дві не ощасливили Костянтина. Чоловік зізнається, що все життя дуже хотів мати діток, чути їх сміх, піклуватися про них. Тож коли його познайомили з 35-річною жінкою, вирішив спробувати звити разом гніздечко, хоч і знав, що Наталя мала судимість за крадіжки. Через рік у подружжя народився Георгій, або, як його називають рідні, Жора. Ще через рік на світ з’явилися двійнята – Костя і Миколка. І тут почалися проблеми. 

– Наташа покинула їх у больниці, і пішла пити, – з гіркотою в голосі каже чоловік. – Але якось утряслось, надіявся, що одумається. Потім народилася Іванка.

Після появи на світ доньки жінка, як кажуть, пустилася берега і поміняла дітей на горілку. Кров холоне, коли слухаєш розповіді Костянтина про те, як вона пропила обручку, сережки, мопед. Нічого не йокнуло у горе-матері, коли несла вимінювати на оковиту дитячий велосипед. Тягнула з дому навіть цукор, відливала олію. Просто жах! Коли Наталю позбавили батьківських прав, найменшій Іванці виповнився лишень рочок. Братики були не набагато старші.

І косички заплітає, і варення варить… 

Костянтину Сороці у зрілому віці довелося малечу купати, боротися з дитячими хворобами, робити консервації, варити варення і навіть косички заплітати. Та чоловік не скаржиться. Каже, що все йому в задоволення. 

– Кожного дня встаю о п’ятій ранку. Розпалюю пічку, варю їсти, – розповідає багатодітний тато. –  Готувати їсти для дітей мені не важко, можу все. І вареників наліпити, і млинців нажарити. Діти у мене весь час їдять свіже. Немає так, щоб борщ був три дні.

Малеча у цій сім’ї встає о шостій, снідають. Потім їдуть у дитячий садок. Оскільки він знаходиться за кілька кілометрів, то Костянтину доводиться їх відвозити. Взимку – на мотоблоці, влітку – на мопеді. Часом підкидають сусіди.   

Вихователі розказують, що Сорочині діти дуже самостійні. Іванка, наприклад, прийшла у рочків два, а вже вміла і шнурівки на черевиках зав’язувати, і ґудзики на кофтинці застібати. 

Усіх діток батько любить однаково і про кожного може довго розповідати.

– У мене любимчиків немає. Старший Жора – лідер. Якщо йому не подобається суп і він бовтає ложкою у тарілці, то вже треба всіх примушувати їсти. Їсть Жора – їдять усі. Котя (Костя) дуже розсудливий. Колька дуже спокійний, але, коли сварюсь на інших, стає на їхній захист. А Іванка – це маленька модниця. Он ціла шафа її речей.

І дійсно, у їхній хаті майже всі речі – дитячі. Іграшки, взуття, одяг. Всі шафи забиті. Щоб діти все мали, чоловік постійно у роботі. Працює нічним сторожем на одному із калинівських підприємств. Вдома теж не сидить без діла. Зізнається, що частенько спить лише 2-3 години на добу. 

– Коли бачу по телевізору мордатих дядьків, які просять допомоги і плачуться, що немає де заробити, я аж серджусь, бо заробити завжди можна, – якось з обуренням говорив чоловік журналістам. – Мені не важко з моїми дітьми. У мене одна проблема – якщо сидіти вдома і не працювати, не буде за що підіймати дітей, а якщо йти на роботу, немає кому залишатися вдома.

Попри труднощі, він навіть думки не допускає, що може знову впустити у дім матір своїх дітей.

– За три роки вона ні разу не появилася. Її малі не цікавлять. Десь у Вінниці вештається, п’є.  

Познайомили друзі його якось з жіночкою із Черкаської області. Але Костянтин каже, що коли та приїхала, помітив, що його діти їй не потрібні. Тож нині чоловік у Бога просить тільки здоров’я, щоб поставити на ноги свою малечу.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися