Вінничанка народила під стінами пологового
Вінничина

Вінничанка народила під стінами пологового

10 липня 2020, 21:15
3
-1
Сподобалось?
-1

У Вінниці вагітній жінці довелося народжувати дитину під пологовим будинком №1 через карантин. Самі пологи прийняв чоловік вагітної.

Вражаючу історію породіллі Альони розповідає 20 хвилин.Вінниця.

За строками жінка мала народжувати через декілька днів, але почалися перейми. Спочатку легенько тягнуло спину, потім трішки сильніше. На той час Альона була мамою вже двох дітей, тому розуміла, що з великою ймовірністю народжуватиме в цей день. Разом з чоловіком Володимиром, не поспішаючи, вони зібрали сумки з усім необхідним, сіли в авто і поїхали у пологовий будинок №1, де вінничанка перебувала на обліку. 

Запаркувавши авто і поклавши сумки на стіл, що стояв неподалік дверей, подружжя почало дзвонити у дзвінок пологового, але двері ніхто відкривати не поспішав. Альона сказала чоловікові, що перейми посилюються і потрібно поспішати. 

Володимир оббіг територію закладу. Через закриті двері іншого відділення жіночий голос повідомив йому, що пологовий на карантині і що на місці нікого немає. Володимир сказав, що його жінка народжує і що їй терміново потрібна допомога. У відповідь знову почув, що заклад не працює. 

На годиннику була лише 16.00 година, але навколо, як на зло, не було ані душі. Альона кричала: «Люди, пологи, допоможіть», — усе марно. 

«Далі все відбувалося дуже стрімко. Я почала оцінювати своє положення, побачила стіл, на якому стояли сумки, лягаю на нього і кажу Вові: «Приймай пологи». На щастя, чоловік не розгубився у цій ситуації і все зробив правильно», — розповідає Альона. 

Невдовзі Володимир вже тримав у руках голівку свого сина. Пологи продовжувалися, але дитина не виходила. Чоловік бачив, як син спочатку червоніє, далі синіє, а потім й зовсім почав чорніти. Не гаючи часу, він обережно потягнув його за плече і дитина вийшла. Філіп, так звати хлопчика, почав плакати, що одразу заспокоїло батьків. 

Приблизно за 15 хвилин до породіллі підійшли працівниці інших відділень і почали запитувати, чому вони сюди приїхали. 

«А куди нам треба було їхати?» — запитала Альона. 

«А ви що не знали, що пологовий вже кілька днів закритий через коронавірус?» — відповіли медпрацівниці. 

Альона говорить, що всі присутні розгубилися і не знали, що їм робити. За деякий час її на каталці відвезли до пологової кімнати, куди згодом прийшов й лікар. Вінничанка розповідає, що медик був не задоволений тим, що його викликали з дому. За час перебування у медзакладі жінку навіть не запитали, як у неї проходили пологи. 

За словами Альони, про закриття медзакладу її ніхто не попереджав, тому відчувши наближення пологів, як і в попередні два рази, вона з чоловіком поїхала до пологового будинку. Після пологів Альона не стала телефонувати лікарці, яка її вела і з’ясовувати з нею стосунки. Медичні працівники та адміністрація закладу з нею також не зв’язувалися, ані щоб з’ясувати подробиці пологів, ані щоб пояснити, чому її ніхто не попередив про закриття, ані щоб принести вибачення. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ziva
    ziva

    Безобразие .. Издевательство над людьми.

    14 липня 2020, 01:39
    Відповісти
  • syzaptaha
    syzaptaha

    Їй повинні були повідомити куди їхати рожати.

    14 липня 2020, 01:43
    Відповісти
  • syzaptaha
    syzaptaha

    Їй повинні були повідомити куди їхати рожати.

    14 липня 2020, 01:44
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися