Обличчя синє, очі закотилися: на Вінниччині підлітки врятували жінку, яка тонула
Вінничина

Обличчя синє, очі закотилися: на Вінниччині підлітки врятували жінку, яка тонула

16 липня 2020, 12:51
0
0
Сподобалось?
0

У Вінницькій області підлітки врятували жінку, яка тонула і вже навіть була без свідомості.

Надзвичайна подія трапилася у селі Станіславчик Жмеринського району. Хоча на пляжі, за словами очевидців, було багато людей, на допомогу кинулися лише діти, - повідомляє ТСН

"Ми стояли на дамбі і збиралися купатися. Метрів за 50 від берега плавали жінка і чоловік. І раптом ми побачили, що голова жінки то піднімається, то зникає під водою, а сама вона руками судорожно загрібає воду. Чоловік з останніх сил намагався підтримати жінку. Помітивши нас, він махнув рукою, крикнув "Допоможіть!" і поплив до берега. Не роздумуючи, я і двоє моїх друзів - Діма Дячук і Саша Кириченко - кинулися в воду", - розповів 11-класник жмеринської школи № 3 Богдан Войтович.

За словами Богдана, поки вони допливли, жінка вже пішла на дно. А в тому місці глибина мінімум п'ять метрів. "Ми стали пірнати, і Діма побачив під водою пучок довгого волосся: жінка повільно опускалася на дно. Діма схопив її за волосся і витягнув на поверхню. Перевернули її на спину, щоб дати повітря ... Обличчя синє, очі закотилися, губи бліді. Без свідомості ... Я і Саша взяли її під руки, Діма допомагав тримати тулуб. Так попливли до берега. Коли пливли, жінка почала кашляти", - розповідає хлопець.

Діти крикнули друзям на дамбі, щоб викликали швидку допомогу. "Вже на березі, на слизьких плитах дамби, ще один наш товариш допоміг витягнути жінку. Я перегнув її через коліно і почав стукати по спині - щоб вийшла вода... Друзі допомогли мені. Скоро жінка почала випльовувати воду, отямилася. Ми поклали її на бік. На щастя, медики приїхали дуже швидко ... Як ми дізналися пізніше, жінка вижила", - розповів Богдан.

Хлопці не вважають себе героями. Кажуть: просто виявилися в потрібний час в потрібному місці. 

Матір 16-річного Богдана Людмила Войтович розповіла: "Я здивувалася, коли син прийшов додому набагато раніше, ніж звичайно, блідий, утомлений. Тоді Богдан і розповів нам про надзвичайну подію. Син і раніше допомагав людям в біді. Взимку хлопці йшли по вулиці і побачили, як перехожий послизнувся на льоду, вдарився потилицею і залишився лежати непритомний... Син посвітив чоловікові в обличчя ліхтариком від мобільного телефону, швидко оглянув. Виявилося, що язик у нього впав в горло, і він не міг дихати. Богдан допоміг чоловікові і врятував йому життя". 

Вчинок підлітків не залишився непоміченим. Як повідомила народна депутатка України Ірина Борзова, т.в.о. міністра освіти і науки України вже оголосив подяку Дімі, Богдану і Саші.

"Ми обов'язково будемо номінувати хлопців на участь у Всеукраїнській акції "Герой-рятувальник року". Хлопці діяли грамотно і чітко, врятували життя потерпілої", - сказав начальник прес-служби обласного главку рятувальників Вінницькій області Олександр Кутовий. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися