100-річний дідусь із Вінниччини селфиться та ганяє на мопеді
Вінничина

100-річний дідусь із Вінниччини селфиться та ганяє на мопеді

24 вересня 2020, 15:52
0
0
Сподобалось?
0

Житель Тиврова Вінницької області Іван Кондратюк місяць тому відсвяткував сторічний ювілей. Він досі їздить на мопеді, сам куховарить, робить вино і вражає односельців енергійністю, життєлюбством і почуттям гумору.

У своєму поважному віці чоловік порається по господарству, майструє та дуже любить спілкуватись і жартувати. Про це інформує ТСН.

Його вірний помічник — білий мопед. Щоранку дід Іван — неодмінно у костюмі — на швидкості виринає зі свого подвір’я і мчить до найближчого села.

На вигляд йому дають не більше 80 років. А ще дід Іван невиправний жартівник. Його витівки знають навіть місцеві поліцейські.

Родина в дідуся велика. Двоє дітей, четверо онуків та двоє правнуків. Але живе сам. Щоправда, онучка Лєра навідується щодня.

"Він дуже активний, досі люди не вірять, що йому сто. Їздить до магазину, до ближніх сіл. Йому потрібне спілкування. Їздить без супроводу до Вінниці. На ринку, знайомі, буває, кажуть, діда бачили в місті, а я не встигаю за ним, за його активним способом життя", — розповідає онучка Валерія Снігур.

Дід Іван ніколи не сидів на дієті, любить молочне та м'ясо. Сам собі готує їжу і робить вино з винограду. Хоча інколи, у свята, може дозволити й міцнішого.

Він єдиний живий ветеран у селі. Пережив два голодомори і колективізацію. Все життя працював столяром. Навіть зараз відважно стає до циркулярки. Сусіди в захваті й завжди посміхаються, коли бачать Івана Лук'яновича за кермом мопеда.

Секрет довголіття простий, каже дідусь. Мінімум стресів та побільше сонця, свіжого повітря і склянка кислого молока щодня: "Не сваритись, щоб нерви були спокійні, не курити".

На столітній ювілей Івану Кондратюку онуки подарували плазмовий телевізор, та найбільше він любить дивитись старі фото і читати. Досі робив це без окулярів. А ще користується мобільним і любить робити селфі із Лєрою.

Про смерть дід Іван каже, навіть не думає, і запрошує усіх на свій наступний 101-й день народження. У родині він не єдиний довгожитель. Дід Івана Кондратюка прожив 110 років. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися