Пончики «Intermezzo» у Вінниці у власній майстерні робить колишній АТОвець Михайло Жилін. У минулому він викладач і театрал. До Вінниці переїхав 5 років тому. Бізнес відкрив разом із дружиною, на грантові гроші. Це, каже, і реалізуватися після війни допомогло, і реабілітацію пройти.
Про це повідомляє Суспільне.
Михайло Жилін — переселенець із Донбасу. До війни працював завідувачем Донецького драмтеатру. З початком війни на Сході пішов в АТО добровольцем, де отримав поранення. Відтак — приїхав у Вінницю працювати викладачем зарубіжної літератури у ДонНУ ім. В. Стуса. Розповідає, після переїзду з дружиною мріяли про сімейне кафе, але більш реальним виявилося відкрити заклад фастфуду.
Михайло пройшов навчання у школі підприємництва для ветеранів російсько-української війни. Виграв конкурс і гроші на реалізацію свого проєкту. Викладацьку діяльність в університеті покинув.
Рецепт пончиків Жиліни не запозичували, винайшли свій, — каже Михайло. Продають їх як по штучно, так і в коробках. Ціна одного — 5 гривень.
Поки в майстерні пончиків Михайло працює з дружиною Мирославою. В планах — найняти працівників. І це теж, каже, як і вони, будуть переселенці. Нині ж Михайло працює над створенням фонду, який допомагатиме ветеранам після повернення з війни реалізуватися.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!