На Вінниччині породілля одразу після пологів втекла з лікарні і залишила дитя
Вінничина

На Вінниччині породілля одразу після пологів втекла з лікарні і залишила дитя

21 квітня 2021, 12:05
0
0
Сподобалось?
0

У Гайсині на Вінниччині поліція шукає жінку, яка через 3 години після пологів пішла з лікарні у невідомому напрямку, не написавши на дитину відмову. Усі дані, які назвала породілля — ім'я, прізвище, контакти і адресу — виявилися фальшивими. Лікарям сказала, що живе у Києві, а тут в гостях у свекрухи.

Про це пише Суспільне.

Дівчинці три дні. Дитина здорова і доношена, — каже дитяча медсестра Ольга Шекерська. "Дівчинка хороша, вагою 3 590 кг, зріст 51 см. Прокидається на годування. Себе добре почуває, зараз вже позіхає, спатки вже хоче. Вона спокійна, поїла, трішки погуляла і спить, як здорова дитинка", — каже Ольга Шекерська.

Одяг, підгузки і ковдру — все це принесли місцеві, розповідає завідувач акушерсько-гінекологічного відділення гайсинської лікарні Олександр Стародуб. Каже, народжувати жінка почала ще на вулиці, була у супроводі чоловіка. Документів при собі породілля не мала. На обліку в їхній жіночій консультації не перебувала. Лікарям сказала, що з Києва і це її 4 дитина.

Лікар каже, що за майже 30 років роботи, щоб від дитини відмовлялися — траплялося, а щоб втекла і покинула дитину, то у його практиці вперше. Нині жінку розшукує поліція. Усі дані, які назвала породілля і її чоловік (імʼя, прізвище, контакти та адреса), виявилися неправдивими, — говорить ювенальна офіцерка поліції Наталя Гудима.

"Фоторобот ми не можемо скласти. Вона була в масці, постійно відвертала обличчя. На вигляд жінка 30-38 років, чорнява, зачіска коротка", — розповідає Наталя Гудима.

Дівчинку звуть Надія Олександрівна. Таке ім'я і по-батькові дівчинці дали у пологовому. "Надія" — на честь акушерки, а по-батькові "Олександрівна" — лікаря-гінеколога, який приймав пологи.

У мами дівчинки є три місяці, аби оговтатися після пологів і повернутися за донькою, каже в.о. начальника районної служби у справах дітей Олександр Дзюменко.

Коли жінку знайдуть і якщо та відмовиться від дитини письмово, її позбавлять батьківських прав. Дівчинка поїде у вінницький дім дитини. Наразі ж у пологовий будинок приходять і дзвонять люди, які вже хочуть вдочерити Надійку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися