Ніна КОЛОДНИЦЬКА
Вінничина

У 82 роки стала зіркою Інтернету завдяки корові

23 травня 2021, 13:30
0
0
Сподобалось?
0

Ніна Колодницька з Вінницької області усе життя важко працювала. Чималий шмат городу обробляла, у колгоспі спину гнула. Ніколи й подумати не могла, що ота важка селянська праця, сапка та корова принесуть їй велику славу – вона стане зіркою Інтернету.

Живе Ніна Мефодіївна у невеличкому селі Бірки Літинського району із сім’єю сина. Тішиться трьома внуками. Хоч має поважні літа, але не сидить на місці. Помагає невістці корову Квасольку доїти, садить ранню картоплю, грядку поле… А скільки народних пісень знає! Ще й зберігає у скрині одяг, у якому дівувала. Внучка-школярка Оленка помітила, що її бабуся не така, як інші, і намовила зняти короткі ролики про сільське життя. Ніна Мефодіївна лишень розсміялася з такої пропозиції: мовляв, кому стара баба потрібна. Але щоб не образити внучку, одягнула святкову білу хустину, вишиванку давню, яскраві коралі дістала зі сховку – і почала розповідати, яке колись було життя.

– Такі коралі, як у мене, кожна дівка хтіла мати, – пригадує минулі часи. – Але крепко дорогі вони. Треба було корову чи воли продати, отака велика дорогоцінність.

Ще бабця на відео місила пироги, їздила на тракторці, босоніж садила картоплю, «бо так землю відчуває».

– А увечері вдягаю окуляри і разом з внучкою читаю коментарі, – сміється пенсіонерка. – О, мені багато файного пишуть. Одні люди жартома сварили, мовляв, чого боса по городі ходжу – можу застудитися. Та в моїй молодості всі так ходили, хто чоботи мав, той багач був. Тепер щодня якийсь ролік записуємо: як корову дою, цибулю саджу. Бо в городі на балконах не знають, як це все робиться. Люди дивляться, тішаться, згадують своїх бабусь.

Ставши зіркою Інтернету, бо в день є по кілька десятків тисяч переглядів її роликів, Ніна Мефодіївна і сусідку вирішила зробити модною. Одягнувши вишиванки, бабусі разом співали давні пісні. А потім обоє тішилися відгуками, що вони такі молодці, бережуть традиції, молодим про все розповідають. Невістка Валя з усмішкою додає, що Ніна Мефодіївна аж розцвіла, коли почала займатися отим блогерством. Сама ж пенсіонерка не приховує задоволення від нової діяльності.

– А що я замолоду бачила? Одну біду та важку працю. Хоч на старості потішуся. Мені ніхто грошей не платить за перегляди відео, але приємно, що люди з усього світу добре слово напишуть. Я ше сама не зовсім розбираюся у тому смартфоні, внучка помагає, але вже зробила заказ, щоб мені на 83-й день народження подарили такий телефон. То я скоро всього навчуся.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися