На Вінниччині у полі висіяли гіганський тризуб
Вінничина

На Вінниччині у полі висіяли гіганський тризуб

20 серпня 2021, 13:09
0
0
Сподобалось?
0

У селі Серединка, що на Вінниччині, фермери створили величезний герб із гірчиці. Спочатку цією культурою засіяли усе поле, а потім національний символ обмолотили комбайном.

Як йдеться у випуску ТСН, тризуб вийшов понад 500 метрів завширшки і більше кілометра у довжину. І це найбільший живий український герб.

Усе зафіксували представники національного реєстру рекордів. Міряли все спочатку дроном, а потім перевірили масштаби вручну.

Аграрії живий герб присвятили 30 річниці Незалежності України. На полі вони також створили і цифру 30 і все зняли з повітря.

Тризуб із гірчиці поки молотити не будуть - це зараз культура зелена, але незабаром вона пожовтіє і герб буде ще красивішим, кажуть аграрії.

"Приблизно на перше вересня гірчиця матиме золотавий колір і герб зацвіте жовтим кольором", - розповідає фермерка Людмила Олексюк.

"Це є український національний рекорд. З гербом є дуже багато рекордів - і з квітів робили і навіть з пластикових кришечок, їх багато кожного року і вони актуальні", -  сказав експерт Національного реєстру рекордів Олег Волочков.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися