На Вінниччині мати через суд повертає залишену в пологовому дитину
Вінничина

На Вінниччині мати через суд повертає залишену в пологовому дитину

21 вересня 2021, 21:20
0
0
Сподобалось?
0

У квітні цього року у Гайсинському пологовому будинку народилася здорова дівчинка. Уже через дві години після пологів її мати несподівано зникла. Особиста інформація, яку жінка залишила у приймальному відділенні, виявилася неправдивою. Розшукати породіллю так і не вдалося. Коли ж минуло три місяці після пологів жінка сама прийшла до пологового будинку з вимогою віддати їй дитину.

Про це йдеться 21 вересня у сюжеті ТСН.

Історія народження цієї крихітки вражає. Ще у квітні у пологовий під ранок приїхала породілля із чоловіком і сказала лікаря, що вже народжує. Жінку терміново забрали до відділення і буквально за 10 хвилин на світ з’явилась дівчинка. Здорова і доношена.

Як розповів завідувач акушерським відділенням Гайсинської лікарні Олександр Стародуб, маму і новонароджену дитину перевели в палату для спільного перебування, але за кілька хвилин породілля зникла. 

“Вона попросилася до душу, пішла. Дівчата почекали 5-10 хв, кинулися до душу - її немає. Все перебування її в стаціонарі закінчено”, - розповідав лікар.

Оскільки мати до немовляти не повернулася, про цей випадок повідомили поліцію та соцслужбу. Як розповіла ювенальна офіцерка поліції Наталія Гудима, правоохоронці  з'ясували, що людини із залишеними породіллею даними не існує, відмови від дитини вона теж не залишила.

Дівчинці ще в пологовому будинку підібрали ім’я, назвали на честь акушерки та лікаря, які приймали пологи — Надія Олександрівна.

“Вона була здорова, активна - їла, спала. Ми купали її, носили, гуляли з нею. Місяць у нас пробула і всім стала як рідна”, - розповідала акушерка Надія Форменна.

Аж раптом мати Надійки з’явилася у пологовому будинку сама. Прийшла разом з родичами і влаштувала скандал, вимагаючи повернути їй доньку, яку на той час уже перевели  у будинку дитини. 

Тепер своє материнство жінка доводить у суді. Як пояснила начальниця служби у справах дітей Гайсинської райдержадміністрації Таїсія Науменко, у судовому порядку встановлюється біологічне підтвердження материнства. Для цього, очевидно, доведеться пройти експертизу ДНК.

40-річна пані Ольга, яка судиться за право бути матір’ю Надійки, що-небудь пояснювати відмовляється.  Сусіди розповідають, що у неї ще четверо дітей. Старшій доньці — 18 років, молодшій – всього три. Про п’яту вагітність ніхто із сусідів не знав.  

У соцслужбі пояснюють, що Надійку віддали б одразу, якби Ольга у пологовому назвала свої справжні дані. Тепер материнство повинен встановити суд. На першому судовому засіданні, жінка знову ж таки не пояснила, чому залишила доньку після пологів.

Фахівці припускають, що в неї була така післяпологова реакція, спровокована екстремальними пологами. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися