На Вінниччині тесть найняв кілера для зятя-лікаря
Вінничина

На Вінниччині тесть найняв кілера для зятя-лікаря

5 грудня 2021, 12:29
0
0
Сподобалось?
0

У червні 2014 року серед білого дня розстріляли 48-річного лікаря з Немирова Сергія Вакарова. Яких тільки версій тоді не висували! Адже убитий на виборах президента очолював районний штаб Петра Порошенка. Та все виявилося набагато простіше. Кілера для Сергія найняв вітчим його дружини.

Вистрілили у потилицю серед білого дня

Чоловіка з простріленою потилицею знайшли мертвим у власному автомобілі жителі навколишніх будинків.

– Того дня вранці Сергій підвозив на роботу дружину Ольгу, вона медсестра, – розповіла після похорону вбита горем мати Надія Володимирівна. – Невістка згадує, коли виходила з машини, йому подзвонив незнайомець. Бо Сергій ще запитав: «Хто ви такий і що вам треба?» Через деякий час вже я зателефонувала йому, попросила під’їхати на ринок. Він пообіцяв, що скоро буде. Це був останній дзвінок, на який син мені відповів. На його телефоні зафіксовано 16 пропущених викликів від мене. Зокрема і в той час, коли у Сергія стріляли.

Справа отримала такий резонанс, що у маленький райцентр приїхали оперативники зі столиці. Кілера із селища Теплик правоохоронці затримали по гарячих слідах. Він і розповів, хто дав йому рушницю і заплатив 1,5 тисячі доларів.

Серед тих, хто проводжав Сергія в останню путь, був також вітчим його дружини. 59-річний чоловік стояв біля труни і втирав сльози. Як же були здивовані люди, коли ще яму не встигли засипати, а на родича покійного оперативники одягли кайданки.

– Сергій його витягнув з того світу, а він, нелюд, туди його відправив, – схлипуючи, розповідає мати убитого пані Надія. – У цього (не знаю, як його і назвати) стався інсульт, то син возився з ним по всіх лікарнях. І у нас лікували, і у Вінниці, і у Києві. Виходив на свою голову.

Замовнику вбивства призначили проведення судово-психіатричної експертизи. Тож він перебував у лікарні під наглядом. А через декілька місяців... спокійнісінько звідти вийшов. Кажуть: недолугість правоохоронної системи. Термін тримання під вартою вчасно не продовжили, тож лікарі насильно тримати чоловіка у закладі не могли. А той швиденько зібрав речі і подався в Росію. У 2014-му звідти його було не дістати. Тільки от, видно, несолодко жилося чоловікові на чужині. І вже у квітні 2016-го він приїхав в Одесу. Тут його й затримали. Проте лише нещодавно винесли вирок – 14 років за ґратами.

Виходив свого вбивцю після інсульту

За що ж тесть так вчинив з тим, хто вирвав його з лап хвороби? На суді чоловік пояснив, що все це сталося через будинок. Нібито коли він був паралізований, Сергій змусив відписати майно. А потім відмовився його повернути. Тому і захотілося відплатити. З чоловіком, який погодився за нього це зробити, познайомився випадково. Правда, як сказав на суді, вбивства не замовляв. Хотів лише, аби зятя побили, «зробили його інвалідом», – так висловився підсудний. Тому і дав виконавцеві мисливського обріза, аби прострелив Сергієві ноги. Вбивство ж відбулося нібито випадково. Судді, правда, у таку версію не повірили. Адже якщо хочуть покалічити, на справу йдуть з битою, палицею, а ніяк не з рушницею. Та й постріл навряд чи був випадковим. Адже стріляли прямо у потилицю із заднього сидіння. На суді випливло і те, що у Сергія з вітчимом дружини були не дуже хороші стосунки. Він заступався за тещу, яку чоловік бив.

У Сергія Вакарова залишилося троє дітей – донька від першого шлюбу та син і донька від другого. А от замовнику його вбивства сидіти залишилося зовсім небагато – згідно із законом Савченко, термін, проведений у СІЗО, зараховується як рік за два. А перебував там чоловік понад п’ять років. Тож можна сказати, що відбув 11 років покарання.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися