Дмитро ПАСІЧНИК
Вінничина

Мама з Вінниччини зі сльозами на очах просить сина не воювати проти українців

26 червня 2022, 17:02
0
0
Сподобалось?
0

Високий чорнявий Дмитро був гордістю для мами. Мріяв стати військовим і одягнути форму. Як раділа, коли таки досяг своєї мети. А тепер матір почорніла від горя, бо дізналася, що її син перейшов на службу до росії і вбиває українців.

Чому хороший хлопець став зрадником?

Дмитро Пасічник народився у селі Тропове Вендичанської селищної громади Могилів-Подільського району. А згодом доля закинула родину на Донеччину. У місті Мирноград хлопець закінчив школу, вступив до Слов’янського фахового коледжу Національного авіаційного університету. Мріяв бути військовим, і поступово наближався до своєї мети. Одружився, незабаром народився син. І Дмитро пішов на службу в окрему аеромобільну бригаду Миколаєва. Хороший, товариський хлопець – так про нього відгукуються знайомі. Чому ж став зрадником? Матері це питання особливо болить. Останнім часом вона давно не спілкувалася із сином, але знає, що пішов воювати проти своїх. Тому й записала відеозвернення, аби достукатися до совісті Дмитра. Сподівалася, що син повірить їй, а не російській пропаганді. Голос тремтить, а руки все не знаходять собі місця, перебираючи край кофтини. Ці рухи видають сильні душевні переживання.

– Мій син Пасічник Дмитро Ілліч на даний момент воює проти України в Донецькій області. Я прошу, Дімочка, послухай мене, – ледве стримує сльози мати. – Ніякої спецоперації немає. В Україні – жорстока війна, розпочата росією… Це геноцид українського народу… Кожного дня гинуть люди… Склади зброю! Подумай про свою дитину. Про його майбутнє. Йому ніхто цього не простить. І будуть все життя звинувачувати, що його батько стріляв у своїх співвітчизників. Ти ж ріс тут, вчився тут. Це твоя Батьківщина!

Керував корветом «Луцьк», тепер – російським кораблем

Не жаль, не один такий Дімочка став зрадником. Капітаном російського фрегата «Адмірал Макаров», який у травні підбили наші військові поблизу острова Зміїний, є ще один уродженець Вінниччини (із селища Кирнасівка Тульчинського району) Григорій Бреєв. У 2014 році військовий зрадив присязі, залишився у Криму та перейшов на сторону окупантів. Хоча раніше керував  українським корветами «Луцьк» і «Тернопіль». Треба мати кам’яне серце, щоб направляти ракети на рідні міста. Не ліпший і полковник Віталій Ковтун із села Жабокрич Крижопільського району цієї ж області. Він не боїться гріха і лає свого колегу, бо «погано лупашать по залізницях», і закликає розбомбити Київ, незважаючи на те, що там живе його рідна сестра.

Як повідомляють у Службі безпеки України, з початку загарбницької війни з росією в Україні затримано понад чотири тисячі зрадників, а скільки ще воює під російським прапором – невідомо.

Руслана СУЛІК

Мама ПАСІЧНИКА

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися