Володимир ГРИБІВСЬКИЙ
Вінничина

На Вінниччині вбитого чоловіка шукали у... ковбасі

9 квітня 2023, 16:01
0
0
Сподобалось?
0

Більше місяця поліція Вінниччини шукала зниклого жителя Хмільника Володимира Грибівського. Важко передати словами, що за цей час пережили родичі зниклого 38-річного чоловіка. Було встановлено, що його вбили, душогубів затримали, а тіла не було. Хмільником поширювалися чутки, що його «пустили» на ковбасу.

Володимир зник ще 21 лютого разом зі своїм автомобілем. Чоловіка шукали скрізь. За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, правоохоронці перевіряли усі версії. Серед них основна – вбивство, оскільки у день зникнення чоловік зустрічався з двома жителями Уланівської територіальної громади, які заборгували йому гроші – 40 тисяч доларів. З того часу потерпілого ніхто не бачив.

 – 7 березня зловмисників затримали, їм повідомили про підозру в умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, та незаконному заволодінні транспортним засобом. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав підозрюваним запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внести заставу, – йдеться у повідомленні поліції.

Свою причетність до зникнення потерпілого 29-річний та 36-річний «боржники» категорично заперечували. Затримані надавали слідству покази, які нібито підтверджували їхнє алібі.

Але крок за кроком слідству вдалося знайти автомобіль. Хоча легковик злочинці перефарбували і заховали в орендованому гаражі аж у Бердичеві Житомирської області. Та затримані вперто мовчали про те, де поділи тіло. Хоч родичі Володимира слізно їх просили – мама хотіла похоронити сина по-християнськи. Та, як казали односельці, мовчати чоловіків напоумив столичний адвокат. Мовляв, немає тіла – немає діла.

А тим часом від моторошних чуток, які поширилися Хмільником, кров у жилах холонула. Мовляв, злочинці, злякавшись скоєного, пустили вбитого на ковбасу. Один із затриманих був власником ковбасного цеху. 

За неофіційною інформацією, поліція перевіряла цю версію. Її відкинули: експертиза показала, що наявні в ковбасні машини не могли перемолоти людське тіло.

 20 березня рештки тіла потерпілого поліцейські відкопали в лісосмузі неподалік від Хмільника. Воно не було розчленоване.

 За попередньою інформацією слідства, затримані спланували вбивство заздалегідь. Вони домовились з потерпілим про зустріч на своєму підприємстві, коли там не буде робітників. Зловмисники нанесли чоловікові тілесні ушкодження, несумісні з життям, після чого тіло вивезли за місто і закопали. Їм загрожує до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися