На Волині перераховували голоси
Волинь

На Волині перераховували голоси

1 листопада 2014, 10:17
0
0
Сподобалось?
0

У виборчому окрузі №21 на Волині (центр - Ковель) ОВК змушена була проводити повторний підрахунок голосів по виборчій дільниці з села Тур Ратнівського району.

Про це повідомило Волинське представництво Громадської мережі ОПОРА.

27 жовтня всю ніч та день ОВК приймала документацію від дільничних виборчих комісій округу. Так як цей процес в законі врегульований недосконало мали місце випадки, коли ДВК привозили документацію значно пізніше ніж передбачено законом.

Так, на ранок 28 жовтня (о 10:00) свої виборчі документи привезла ДВК №070778 (село Тур Ратнівського району). Члени дільничної комісії пояснили, що приїхали до ОВК вдруге. Перший раз приїжджали 27 жовтня зранку, простояли десь до 18 год. і поїхали додому. Тепер знову вернулись. З розповідей самих членів цієї ДВК, після підрахунку голосів вони пішли відпочивати по домівках. Всю документацію в цей час на дільниці охороняв міліціонер та голова комісії. Однак, згідно закону такі дії є порушенням порядку транспортування документації.

При огляді документації від цієї ДВК членами окружкому виявили, що частина конвертів-пакетів, зокрема із списками виборців та бюлетенями, не були заклеєні. Тому ОВК прийняла рішення про проведення повторного підрахунку голосів на цій дільниці.

О 13 годині 28 жовтня в ОВК зібрався кворум і комісія змогла продовжити своє засідання. Під час повторного підрахунку було виявлено, що: аркуші списку виборців не підписані, не було зазначено відомостей про кількість виборців внесених у список виборців, кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені у загальнодержавному та одномандатному окрузі у приміщенні для голосування, не були проставлені відмітки «голосував за місцем перебування». До того ж у списку виборців було 48 виборців із позначкою «НСП», а у витягу їх було лише 35. При цьому було встановлено, що один виборець голосував за місцем перебування і в приміщенні для голосування (підписи виборця були в списку виборця та у витязі зі списку).

Помилки були й у пакетах з бюлетенями. Так, невикористані бюлетені не були погашені, в пакеті з недійсними бюлетенями були два дійсні бюлетені з позначкою за конкретну партію. Також невірно були пораховані та посортовані бюлетені за кандидатів в одномандатному окрузі. Наприклад, при підрахунку бюлетенів для голосування в одномандатному окрузі встановлено, що за кандидата Михайла Гетьмана було два пакети: в одному 25 бюлетенів, в другому - 5 бюлетенів, у протоколі ж було зазначено - 25. У пакеті з бюлетенями за Валерія Івасюка було 31 бюлетень, а в протоколі записано 37, при цьому один з них був недійсний оскільки містив дві позначки: напроти прізвища В.Івасюка та С.Івахіва. У пачці з бюлетенями за Степана Івахіва було виявлено 727 бюлетенів замість записаних 728, при цьому 721- за С.Івахіва, 2 - за В.Івасюка, 2 - за Т.Кучер, 1 - за О.Гавришука, 1 - недійсний з двома позначками.

За підсумками повторного підрахунку ОВК склала свій протокол про повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці №070778.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися