«Волиньгазу» бракує коштів на покращення газопостачання
Волинь

«Волиньгазу» бракує коштів на покращення газопостачання

23 листопада 2014, 11:47
0
0
Сподобалось?
0

ПАТ «Волиньгаз» планує у 2015 році для реконструкції, модернізації, капітального ремонту та заміни об'єктів газопостачання, оснащення приладами обліку газу та покращення роботи служб підприємства інвестувати 33,5 мільйона гривень.

Зокрема, газовики планують встановити лічильники газу на суму в 7,9 мільйонів гривень, провести модернізацію, заміну та ремонт споруд на газорозподільчих мережах і спорудах на суму в понад 10 мільйонів гривень, зробити капітальний ремонт та заміну газових мереж вартістю 1,6 млн гривень, закупити транспорт для аварійно-диспетчерських служб та служб підземних газопроводів, придбати обладнання для обстеження та діагностики стану газових мереж та споруд на них.

«Реалізація інвестиційної програми у 2014 році надзвичайно важка. Оскільки її фінансування залежить від отримання тарифної виручки, що значно зменшилася у зв'язку з падінням обсягів споживання газу, за три квартали нинішнього року вдалося виконати лише 51% запланованого. Але усі ці витрати направлені на заміну застарілого запірно-регулюючого обладнання, газопроводів, модернізації мереж», - наголошує перший заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

При існуючих об'ємах споживання газу для виконання завдань 2015 року необхідне стабільне надходження виручки, що закладена в тарифи на транспортування та постачання блакитного палива, та згода на коригування тарифу від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Адже в іншому випадку коштів для виконання інвестпрограми брати буде ні з чого.  

Проект інвестпрограми підприємства на наступний рік доступний на сайті товариства (vl.104.ua). З ним може ознайомитися кожен споживач та надати свої пропозиції та зауваження до 17 грудня 2014 року за вказаними координатами на веб-сайті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися