У Луцьку з маршрутки «викинули» хворого чоловіка, к якого у цей момент трапився інсульт
Волинь

У Луцьку з маршрутки «викинули» хворого чоловіка, к якого у цей момент трапився інсульт

16 грудня 2014, 10:24
1
0
Сподобалось?
0

Андрій Ясинський через хворобу ледь розмовляє і не пересувається. Коли їхав додому «дев'ятнадцят­кою», йому стало погано, однак дати собі ради не міг і попросити про допомогу теж. Водій же подумав, напевно, що пасажир п'яний, провозив його весь маршрут і, не з'ясувавши подробиць, вирішив висадити чоловіка на кінцевій зупинці.

До редакції «Відомостей» звернулася постійна читачка. Вона розповіла неприємну історію, яка сталася з її братом - 58-річним Андрієм Ясинським. Він повертався додому громадським транспортом, і несподівано у мршрутці йому стало зле, як потім з'ясувалося, це був інcульт. Однак замість того, щоб допомогти пасажиру, викликати «швидку», водій безцеремонно висадив малорухомого чоловіка на кінцевій зупинці.

Чоловік дістався до наркодиспансера, який знаходиться поруч. Тутешні медики запідозрили у нього інсульт.

Журналістка «Відомостей» зустрілася з Андрієм Вікторовичем, щоб почути від нього, як усе було. Стан його досі лишається важким, і говорити йому трудно. Але з допомогою сестри все-таки дещо розповів, адже події того дня добре пам'ятає. Тоді він хотів сказати, що йому погано, та не міг нічого промовити. Біля шофера був ще хтось, певно, його знайомий. Пан Андрій почув, як водій сказав тому «вивести цього п'яного». Коли чоловіка виводили з маршрутки, впала кепка і барсетка зосталася на сидінні, він промовив «кепка» й показав рукою. Проте шофер відповів, що нічого там нема. Андрія Вікторовича залишили на вулиці, попри те, що вже був вечір і холодно. Благо, йшов якийсь молодий чоловік і запропонував допомогу. Оскільки поблизу був наркодиспансер, то перехожий відвів пана Андрія саме туди.

Сьогодні й Андрій Ясинський, і його рідні дуже дякують цьому чоловікові. У барсетці ж Андрія Вікторовича, крім грошей, були документи, банківські картки, ключі.

Притягнути до відповідальності водія сьогодні майже не можливо. Як повідомив начальник управління транспорту і зв'язку Луцької міськради Анатолій Миронюк, в автобусах немає відеореєстраторів. Однак він пообіцяв, що обов'язково з'ясує, хто того дня у маршрутці №19 був за кермом. І якщо водій не захоче зізнатися, йому влаштують зустріч із паном Андрієм. До речі, Андрій Вікторович запам'ятав обличчя водія та готовий його впізнати.

Варто зауважити, що минулого року відповідно до рішення Луцької міськради був прийнятий так званий «Етичний кодекс водія таксі та маршрутного таксі» задля підвищення відповідальності водіїв за безпеку та комфорт пасажирських перевезень. Й одним із перших пунктів сказано, що «дотримання безпеки пасажирів є першим та основним обов'язком водія». Другим принципом роботи має бути «повага честі й гідності кожної людини». А в пункті 6.2. цього Кодексу йдеться: «Водій, у разі необхідності, забезпечує надання першої медичної допомоги тому, хто її потребує».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ...доречно ,після цього, щось про фашистів казати ?В вечірній час маршруток №19 курсує мало ,вирахувати хто то був дуже легко,тим більше що при досягненні кінцевої зупинки водії доповідають ...

    16 грудня 2014, 10:47
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися