Волинським вугільникам перерахували частину коштів на виплату заборгованих зарплат
Волинь

Волинським вугільникам перерахували частину коштів на виплату заборгованих зарплат

30 грудня 2014, 12:51
0
0
Сподобалось?
0

У Нововолинську уже більше тижня тривають протестні акції працівників вугільних підприємств. Шахтарі вимагають повернути їм заборговану зарплату, а також відновити державну підтримку вугільної галузі. До більш активних дій гірників спонукала інформація про можливе закриття шахт №1 та №9. Учасники протестів перекривали дороги у кількох місцях, у тому числі державного значення. Ходили «колядувати» до міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова. Зрештою ініціативна група шахтарів та представники влади Нововолинська прибули до обласного центру, аби зустрітися з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком.

Керівник виконавчої гілки влади в області запевнив, що цілком і повністю підтримує нововолинських шахтарів. За його словами, обласна влада робить все можливе, аби вугільна промисловість Волині розвивалася і надалі.
Вчора за вказівкою голови облдержадміністрації підготували та відправили листи міністрові енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину та першому заступник Глави Адміністрації Президента України Віталію Ковальчуку. У документах зокрема йдеться: «У місті Нововолинську ліквідовано сім шахт, працюють лише три (дві з яких - №1 та № 9 підпадають під закриття). Оскільки ці копальні є бюджетоутворюючими для міста, подальше їх закриття призведе до економічного спаду, збільшення безробіття, спалаху соціальної напруги у шахтарських колективах та занепаду вугледобувної галузі Волинської області. Вирішити напружену ситуацію могло б введення в експлуатацію шахти №10 «Нововолинська», проте зі 100 млн грн, передбачених для будівництва шахти у 2014 році, виділено тільки перший транш у розмірі 37,6 млн. гривень. Напередодні Новорічних та Різдвяних свят заборгованість по заробітній платі шахтарям становить 27,8 млн. гривень». Отож голова облдержадміністрації прохає керівників поважних відомств втрутитися у ситуацію, що склалася на Волині, віднайти ресурс, аби виплатити гірникам зароблене та не допустити закриття шахт до введення в експлуатацію 10-ї «Нововолинської».

Як повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації, сьогодні надійшло 11 мільйонів 400 тисяч гривень для погашення заборгованості із зарплати для працівників 10-ї «Нововолинської» та 6 мільйонів гривень - для гірників ДП «Волиньвугілля». Тож держава ще досі боргує шахтарям понад 10 мільйонів гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися