Через суд поновитися у міліції намагається екс-заступник начальника волинської міліції, у якого не склалися стосунки з майданівцями
Волинь

Через суд поновитися у міліції намагається екс-заступник начальника волинської міліції, у якого не склалися стосунки з майданівцями

12 січня 2015, 19:09
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Волинському окружному адміністративному суді розпочалося слухання справи за позовом Михайла Руденка до МВС. Він - колишній перший заступник начальника волинської міліції (пізніше був переведений з на Житомирщину і призначений на аналогічну посаду). Однак після прийняття закону про очищення влади Михайла Руденка звільнили з органів внутрішніх справ. Тепер же він через суд намагається повернутися до лав правоохоронців. Цікаво, що позиватися до МВС пан Михайло вирішив саме на Волині, хоча звільнений був уже на момент роботи на Житомирщині.

Зокрема, Михайло Руденко вважає, що його звільнили незаконно. Мовляв перед наказом про звільнення не була проведена перевірка відповідно до закону про очищення влади. Також Руденко відзначив, що не вчиняв ніяких дій для узурпації влади Януковичем. Також не забув про свої заслуги перед органами: 40 заохочень проти 5 стягнень, спортивні перемоги і подання на присвоєння звання заслуженого юриста України за службу в АТО.

МВС на судовому засіданні представляла начальник юридичного відділу УМВС України у Волинській області Оксана Забужчук.

Суд вирішив зробити перерву у слуханні справи аж до 11 лютого, аби сторони змогли надати вичерпні докази своєї правоти.

Нагадаємо, під час Євромайдану Михайло Руденко був першим заступником - начальником слідчого управління УМВС України у Волинській області. У той час волинська міліція відкрила кілька кримінальних проваджень проти лідерів волинського Євромайдану - Ігоря Гузя, Володимира Бондаря, Майї Москвич, Богдана Шиби, Миколи Собуцького.

Після перемоги революції у Михайла Руденка склалися неприязні стосунки з активістами, і особливо з членами «Правого сектора», які вимагали його звільнення.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися