Попри теплу зиму на Волині перевищують ліміти споживання газу через гарячу воду у Луцьку
Волинь

Попри теплу зиму на Волині перевищують ліміти споживання газу через гарячу воду у Луцьку

21 січня 2015, 19:54
1
-1
Сподобалось?
-1

Найбільше перевищення лімітів споживання газу в області, встановлених Постановою Кабінету Міністрів України, спостерігаєтьсяу у Луцьку. Про це стало відомо під час засідання антикризового штабу в обласній державній адміністрації.

Як зауважив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Володимир Банада, лише у січні 2015 року комунальне підприємство «Луцьктепло» перевищило встановлені ліміти на 971 тис. м. куб. А з серпня до грудня минулого року ця цифра сягала до 2,4 млн. м. куб. Причина такого «перебору» полягає у тому, що у Луцьку гаряча вода подається безперервно, тоді як інші міста обласного значення отримують її двічі на тиждень і лише в обмежений час, інформує прес-служба Волинської облдержадміністрації.

– Загалом бюджетні установи та промислові підприємства не перевищують встановлених лімітів, чого не можна сказати про підприємства комунальної теплоенергетики, – наголосив Володимир В’ячеславович. – Комунальне підприємство «Луцьктепло» не дотримується планових обсягів споживання газу. Облдержадміністрація неодноразово зверталися з листами до Луцького міського голови, аби він вплинув на ситуацію, адже суб’єктами права власності у цьому випадку є міська влада, проте чіткої відповіді так і не отримали.

Окрім того, Володимир Банада повідомив, що в області на 30% знизився рівень розрахунків населення за природний газ. Причиною, швидше за все, є період новорічно-різдвяних свят.

Учасники засідання вирішили наступного разу до розмови запросити керівників міст обласного значення. Окрім того, голова ОДА звернеться до Луцького міського голови Миколи Романюка з листом, в якому наголосить на спожитих понад норму лімітах газу. Антикризовий штаб також звернеться до управління Державної фіскальної служби у Волинській області з проханням повторно проаналізувати стан справ на ДКП «Луцьктепло».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ЛУЧАНКА
    ЛУЧАНКА

    ЗАТЕ СКІЛЬКИ ГАЗУ ЗЕКОНОМЛЯТЬ НА ОПАЛЕННІ. В КВАРТИРІ БАТАРЕЇ ЛЕДЬ ТЕПЛІ. А КОШТИ ЗА ОПАЛЕННЯ БЕРУТЬ В ПОВНОМУ РОЗМІРІ.

    22 січня 2015, 00:17
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися