У Волинському онкодиспансері запустили лінійний прискорювач
Волинь

У Волинському онкодиспансері запустили лінійний прискорювач

7 лютого 2015, 13:12
1
0
Сподобалось?
0

У Волинському обласному онкологічному диспансері встановлено комплекс сучасного високотехнологічного обладнання – лінійний прискорювач та комп’ютерний томограф. Встановили обладнання ще наприкінці минулого року. Про це розповіли під час прес-конференції, приуроченій Всесвітньому дню боротьби з онкологічними захворюваннями.

– Щороку майже півтори тисячі мешканців області потребують променевої терапії, – розповів головний лікар Волинського обласного онкологічного диспансеру Орест Андрусенко. – Сьогодні завдяки підтримці Фонду Ріната Ахметова ми можемо надавати високотехнологічну медичну допомогу волинянам та жителям прилеглих областей. За час роботи комп’ютерного томографу, себто з грудня 2013-го, якісну діагностику пройшли одна тисяча 600 пацієнтів, перші з яких успішно завершили програму лікування на лінійному прискорювачі. До речі, це четвертий апарат такого класу в Західній Україні.

Керівник програми «Рак виліковний» Фонду Ріната Ахметова Вікторія Миколаюк розповіла, що на оснащення Волинського обласного онкологічного диспансеру закладено 18,4 мільйона гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Тетяна
    Тетяна

    На привеликий жаль, лінійний прискорювач не запрацював ще досі. Опромінення як проводили апаратом 1979 року випуску, так і проводять досі. А новий апарат стоїть в кутку і припадає пилом. Обурює таке халатне, безвідповідальне відношення лікарів до своєі справи - боротьби за здоров'я та життя пацієнтів.

    29 вересня 2015, 14:59
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися