Борги волинян за газ перевищили 80 мільйонів гривень
Волинь

Борги волинян за газ перевищили 80 мільйонів гривень

11 лютого 2015, 16:52
1
0
Сподобалось?
0

З початком опалювального сезону загальна заборгованість побутових споживачів газу у Волинській області збільшилася на 20,8 мільйона гривень і станом на 1 січня 2015 року становила 80 мільйонів гривень.

Несвоєчасність розрахунків за газ у волинян почастішала після підвищення ціни в минулому році і зниження соціального нормативу споживання газу для отримувачів субсидій.

Як зазначають у прес-службі ПАТ «Волиньгаз», така ситуація загрожує фінансовій стабільності підприємства, яке за рахунок своїх доходів забезпечує безперебійне газопостачання всієї Волинської області.

Для ПАТ «Волиньгаз» непросто боротися з неплатежами, які постійно зростають, через прогалини у законодавстві. Так, в «Правилах надання населенню послуг з газопостачання» передбачено застосування до боржників неустойки (пені) у випадку простроченої оплати за газ. Однак, розмір і порядок нарахування пені на законодавчому рівні не визначені. Таким чином компанія позбавлена діючих методів впливу на недобросовісних споживачів її послуг.

«На сьогодні єдиний спосіб для припинення росту заборгованості - відключення боржників. Але деякі клієнти не поспішають гасити борги навіть після відключення і питання несплати доводиться вирішувати через суд, що теж не завжди ефективно. Тільки ведення простої і оперативної системи нарахування штрафних санкцій дозволило би підвищити платіжну дисципліну серед споживачів», - пояснює заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» з обліку і постачання газу Андрій Карпомиз.

В області найбільші борги за природний газ накопичили жителі Луцька і Луцького районів – 26,6 і 14,5 мільйонів гривень відповідно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • каха
    каха

    Борги будуть доти доки працівники волиньгазу будуть скручувати лічильники крутеликам .Трьохповерхові будинки ,завдяки таким спецам, споживають не більше 2,5 тис. кубів в рік.Смішно?.Ні сумно.А їм всім так добре.Виродки.

    11 лютого 2015, 17:12
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися