У Луцьку поховали загиблих міліціонера та офіцера 128 бригади, який перед смертю врятував бійця
Волинь

У Луцьку поховали загиблих міліціонера та офіцера 128 бригади, який перед смертю врятував бійця

15 березня 2015, 22:09
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Луцьку був один з тих чорних днів, які за останній рік, на жаль, трапляються дуже часто. На Театральному майдані міста прощалися одразу двома загиблими воїнами АТО – бійцем роти міліції «Світязь» Мирославом Столярчуком з села Підгайці Луцького райнону, який загинув під Іловайськом, та офіцером 128 гірсько-піхотної бригади лучанином Денисом Чабанчуком, який склав голову неподалік Дебальцевого.

Останки обох воїнів відспівали у кафедральному Свято-Троїцькому соборі Луцька. Далі на майдані відбулася громадська панахида. На ній знайомі та побратими згадували про загиблих.

Останній шлях Мирослава Столярчука на рідну Волинь затягнувся на довгі місяці. Його спершу поховали під іншим іменем на Вінниччині. До Мирослава, як до живого, звернувся його побратим – боєць «Світязя» Ігор Дрючан: «Мироне, звертаюся до тебе, бо ти нас чуєш. Про твій шлях додому можна цілу книгу написати. Знову Іловайський котел з відгукується болем у серці кожного українця. Зараз ми чуємо «Дебальцевський плацдарм», і знову вся площа проводжає своїх героїв. Ти - справжній патріот. На Дебальцевському плацдармі , я знаю, що ти був духовно з нами, і ти нам допомагав в бою. Ніколи не забудемо тебе, брате. Знаю, ти б дуже хотів почути ці слова: «Слава Україні». У нас немає землі для окупанта, не віддамо, бо в нас немає іншої землі».

Про останні миті життя Дениса Чабанчука згадав комбат з 128 бригади Олександр Паламарчук. Він розповів, що перед смертю молодий офіцер з Луцька врятував бійця. Денис при відході колони 128 ОГПБР витягнув солдата з палаючої БМП. А смертельну кулю Чабанчук отримав 17 лютого під час підступного обстрілу колони з пораненими. Лучанин кілька тижнів вважався зниклим безвісти, аж поки його тіло не виявили.

Згадава про Чабанчука і його вчитель – директор школи №26 Дмитро Гнатюк. Він розповів, що Денис був гарним учнем. Взимку приїжджав у відпустку до Луцька і кілька разів приходив до школи. Провідав усіх своїх учителів. Вів патріотичні розмови з учнями.

На жаль, ми вкотре втрачаємо сіль землі української, в обмін на людське сміття, яке, ніби з прочинених воріт Аду, посипалося на нас з путінської Росії.

Тіла двох молодих волинських героїв сьогодні поховали на кладовищах у селі Підгайці та луцькому міському кладовищі у Гаразджі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися