Волинські депутати скаржаться, що їм задорого їздити на сесії
Волинь

Волинські депутати скаржаться, що їм задорого їздити на сесії

16 квітня 2015, 23:45
0
0
Сподобалось?
0

З несподіваною заявою на третьому пленарному засіданні 34 сесії Волинської обласної ради виступив депутат Микола Корнійчук з Камінь-Каширського району. Представник ВО «Батьківщина» поскаржився голові обласної ради Валентину Вітру на відмінну пільг обранцям на проїзд у транспорті. Мовляв, нині депутатам із районів дуже дорого добиратися на сесії до Луцька.

«За місяць я тричі їду на сесію облради, а мені кажуть на автостанції, що для депутатів пільг на проїзд у громадському транспорті вже немає. З Каменя-Каширського до обласного центру - 130 кілометрів. Якщо заправити бензином власну автівку, то необхідно 500-600 гривень, а якщо їхати автобусом – це 130 гривень. Невже облрада не може вирішити цю проблему?», - навів свою арифметику Корінчук.

Але цю мову депутат повів не даремно. Адже й справді Волинська обласна рада ніяк не може завершити розгляд питань 34-ї сесії. А все через те, що засідання приїздять 45-50 депутатів із 80. Але їх вистачає лише на роботу до обіду. А потім щоразу сесію доводиться закривати, оскільки представники громади знаходять більш важливі справи. Так сталося і 16 квітня під час третьої спроби завершити 34-у сесію. Після обіду у залі зареєструвалися 45 депутатських карток. Так-так, саме карток, а не депутатів. Останніх було менше сорока. Завдяки кнопкодавам вдалося прийняти ще кілька рішень, але потім робота зупинилася, бо окремі представники громади почали обурюватися і рахувати і перераховувати колег у залі. З четвертого разу завершити сесію Волинська обласна рада спробує 29 чи 30 квітня. На ній розглянуть і найбільш резонансне питання щодо дозволів на геологорозвідку та видобуток бурштину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися